Actualitate

Airports Council International (ACI World) a premiat Aeroportul Internațional Cluj

Aeroportul Internațional Cluj a fost premiat în cadrul Adunării Generale și Conferinței ACI World de către Angela Gittens, Director General al ACI World. Premiul a fost acordat pentru contribuția adusă la siguranța aeroportuară în cadrul programului APEX.

 „Cu înaltă considerație pentru contribuția excepțională adusă Comunității Internaționale de Aeroporturi prin oferirea expertizei în cadrul programului privind siguranța -APEX al Airports Council International, care promovează îmbunătățirea continuă a performanțelor în siguranța operațională a aeroporturilor din întreaga lume.”

Programul APEX – Airport Excellence in Safety se derulează sub egida ACI World, cu sprijinul ICAO și asigură pentru aeroporturile din întreaga lume asistența necesară cu privire la siguranța aeroportuară în conformitate cu toate recomandările și standardele aplicabile de aviația civilă.


„Această distincție este încă o dovadă a profesionalismului managementului Aeroportului Internațional Cluj, a standardului și a recunoașterii internaționale de care acesta se bucură. Aeroportul este o unitate reprezentativă a județului care prin dezvoltarea sa a adus una dintre cele mai importante contribuții regiunii și județului Cluj”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj Mihai Seplecan.

Cu privire la această distincție, David Ciceo, directorul general al aeroportului a făcut următoarele precizări: „Aeroportul Internațional Cluj s-a implicat activ în viața internațională a aviației civile, contribuind prin expertiza sa și susținând programele de siguranță și securitate aeroportuară a ACI World. Suntem încântați de recunoașterea adusă de ACI World atât importanței activității Aeroportului Internațional Cluj, cât și expertizei în domeniul aeroportuar pe care o deținem.”


Aeroportul Internațional Cluj este al doilea aeroport al României din punct de vedere al traficului aerian de pasageri. Pe primul semestru al anului 2015,  aeroportul clujean a înregistrat o creștere de 30,5% a traficului de pasageri, clasându-se pe locul 3 în Europa, la categoria aeroporturilor sub 5 milioane de pasageri, conform statisticilor ACI Europe.

abonare newsletter