Actualitate

Cum s-a trezit o familie din Sopor cu un drum prin mijlocul casei

De anul trecut de când a fost aprobat noul Plan Urbanistic General (PUG), zeci de clujeni au formulat plângeri prealabile din cauza unor situaţii anormale.

Plângerile prealabile referitoare la noul PUG curg în continuare la adresa Primăriei Cluj-Napoca, deşi au trecut nouă luni de la aprobarea documentului. Oamenii sunt nemulţumiţi fie de încadrarea terenurilor, fie de traseul unor drumuri, fie de schimbarea destinaţiei unor terenuri.

O nouă serie de plângeri prealabile vor fi prezentate în şedinţa de Consiliu Local de joi, 3 septembrie. Dintre acestea, una face referire la o situaţie cel puţin ciudată: în noul PUG este prevăzută realizarea unui drum care trece prin mijlocul casei şi terenului unei familii care locuieşte în zona Borhanci. Drumul respectiv va face legătura între Sopor şi Colonia Borhanci. “Rugându-vă să binevoiţi ca după analizarea situaţiei terenurilor, proprietatea noastră din Colonia Sopor nr.35, marcată pe hartă, să dispuneţi ca traseul drumului prevăzut în noul PUG, aprobat prin HCL nr. 493/2014, de profil III E, lăţime 16 m, să rămână pe drumul existent, care se află în vecinătatea estică a proprietăţii, la aproximativ 20-30 m, care duce pe strada Borhanci şi să nu treacă prin mijlocul casei şi al terenului, cum este acum prevăzut”, arată proprietarul casei, în plângerea prealabilă.


Drumul de legătură care este prevăzut în PUG trece prin mijlocul terenurilor mai multor clujeni. Oamenii cer ca reprezentanţii Primăriei să se prezinte la faţa locului pentru a remedia situaţia. “Precizăm că subsemnaţii dorim să efectuăm de urgenţă investiţii pe aceste terenuri şi suntem blocaţi de această anomalie prevăzută în PUG”, este precizat în plângerea prealabilă.

Direcţia Generală de Urbanism a propus respingerea plângerii ca nefondată şi “menţinerea servituţilor de utilitate publică stabilite pentru realizarea arterelor de circulaţie”. A fost luată această decizie pe baza opiniei comunicată de proiectantul PUG-ului. “Prin PUZ de urbanizare se va stabili în detaliu traseul optim al străzii (colectoarei) ce asigură accesibilitatea/face legătura între zonele Sopor şi Borhanci. Fiind o zonă puţin cadastrată, structurile de proprietate nu sunt complet evidenţiate în planuri. Având în vedere situaţia descrisă, se propune efectuarea corecţiei solicitate”, se arată în opinia proiectantului.

Etichete: drum pug sopor
Ultimele Stiri
abonare newsletter