Actualitate

Studenţi medicinişti, premiaţi la un congres internaţional

<p />Patru studenţi de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) “Iuliu Haţieganu” au fost premiaţi la International Student Congress of Medical Scinces (ISCOMS) din Groningen, Olanda.

 

ISCOMS este unul dintre cele mai renumite şi competitive congrese ştiinţifice din lume, pentru studenţii în ştiinţe biomedicale. Potrivit reprezentanţilor UMF Cluj, congresul s-a desfăşurat în perioada 7-10 iunie şi a reunit 500 de studenţi din peste 50 de ţări. Printre renumiţii profesori invitaţi s-au numărat laureaţii premiului Nobel, prof. Sir Tim Hunt, cel care a descoperit existenţa cyclinelor, şi prof. H. zur Hausen, cel care a descoperit printre altele şi rolul virusului Papiloma uman în etiologia cancerului de col uterin.


Premianţii de la UMF Cluj sunt Tania Octavia Crişan, anul V la Facultatea de Medicină, care a câştigat Best Poster in Immunology Poster Session, Nicoleta Carmen Cosma, anul IV la Facultatea de Medicină, care a câştigat Best Poster in Neurology Poster Session, Sergiu Daraban, anul V la Facultatea de Medicină, cu Best Poster in Cardiology and Pulmonary Medicine Poster Session şi Best Poster Research Award şi Diana Crişan, anul V la Facultatea de Medicină cu Best Poster in Dermatology Poster session.

Ultimele Stiri
abonare newsletter