Actualitate

Un alt monument din centrul Clujului a fost vandalizat. Primăria urmează să sesizeze Poliţia - FOTO

Obeliscul Carolina, aflat în Piaţa Muzeului din municipiul Cluj-Napoca, a fost vandalizat, persoane necunoscute desenând pe acesta cu vopsea roşie şi scriind câteva litere cu vopsea verde, iar Primăria urmează să sesizeze Poliţia.

Reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca au declarat, duminică, că la rectificarea bugetului local din luna septembrie se vor aloca bani pentru aplicarea unui strat anti-graffiti pe mai multe monumente şi statui din municipiu.

"Vom face, luni, o sesizare la Poliţie, pentru vandalizarea Obeliscului Carolina din Piaţa Muzeului. Din câte am văzut, persoane necunoscute au desenat graffiti pe ea şi au scris diverse litere cu vopsea. Cerem prinderea şi pedepsirea autorilor pentru că acest fenomen de vandalizare a unor monumente din Cluj-Napoca ia amploare. În luna septembrie, vom aloca bani la rectificarea de buget pentru aplicarea unui stat anti-graffiti pe mai multe monumente şi statui din oraş, cum sunt Matei Corvin şi Carolina. Doar pentru statuia Matei Corvin costul unei astfel de operaţiuni se ridică la circa 60.000 de lei”, au spus reprezentanţii municipalităţii.


Pe statuia Carolina, situată în Piaţa Muzeului din Cluj-Napoca, au fost făcute desene cu vopsea roşie şi scris cuvântul "Mad” cu vopsea verde.

Recent, pe statuia Matei Corvin a fost aruncată vopsea maro, iar pereţii exteriori ai Bisericii Romano-Catolice "Sf. Mihail” au fost mâzgăliţi cu graffiti. Şi în aceste cazuri a fost sesizată Poliţia.


Obeliscul Carolina a fost ridicat în anul 1831 în memoria împărătesei Austriei, Carolina Augusta, care a făcut în anul 1817 o vizită la Cluj împreună cu soţul ei, împăratul Francisc I. Obeliscul are o înălţime de 10 metri, iar pe trei dintre laturile sale sunt realizate basoreliefuri cuprinzând aspecte din vizita împărătesei Carolina Augusta.

Ultimele Stiri
abonare newsletter