Actualitate

Ministrul german de Interne despre spațiul Schengen: „Am putea suspenda acordul de liberă circulaţie”

Criza imigranţilor pune în pericol libertatea de deplasare în spaţiul Schengen, spune ministrul german de Interne, care nu exclude o posibilă suspendare a acordului.

Germania este principala destinaţie pentru valul de imigranţi care ajunge în Europa din Nordul Africii şi din Orientul Mijlociu. Noile rute ale refugiaţilor, în special ale celor care vin din Siria, încep în Grecia şi includ Serbia şi Ungaria.

Fenomenul migraţiei ameninţă libera circulaţie în Uniunea European şi aduce în discuţie suspendarea acordului din Spaţiul Schengen.


„Noi suntem susţinători ai Spaţiului Schengen, mai ales în Germania. Suntem în centrul Europei, iar Schengen este o realizare uriaşă. Dar dacă nimeni nu mai respectă legea, atunci Spaţiul Schengen este în pericol. De aceea, avem nevoie urgent de soluţii la nivel european, pentru ca Acordul Schengen să rămână în vigoare. Aş vrea să evităm o astfel de soluţie (suspendarea Acordului Schengen, n.r.), dar nu o putem ignora”, a declarat Thomas de Maiziere, ministrul german de Interne.

Guvernul de la Berlin se aşteaptă ca anul acesta numărul refugaţilor să ajungă la 800.000, faţă de 200.000, anul trecut.

Ultimele Stiri
abonare newsletter