Actualitate

Suedezii, cei mai interesaţi de TIFF

Evenimentele culturale românești sunt cunoscute pe plan european și internațional și reprezintă o destinație atât pentru turiștii pasionați de cultură, cât și pentru profesioniștii activi în diverse sectoare culturale, precum cei din lumea filmului sau a muzicii.

Dintre evenimentele culturale româneşti care atrag un număr important de turiști străini fac parte Bienala de la București (25 mai – 22 iulie),  Festivalul Internațional de Film Transilvania – TIFF (29 mai – 7 iunie), Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu - FITS (12-21 iunie), precum și Festivalul international „George Enescu”, care urmează să se deruleze, anul acesta, în perioada 30 august – 20 septembrie, arată un studiu realizat de Tripsta. 

Călătoriile la TIFF s-au bucurat de o planificare atentă din partea turiștilor din străinătate, care și-au rezervat zborurile către Cluj Napoca cu 41 de zile înaintea plecării, pentru sejururi medii cu durata de cinci zile. Grecii (14%) au știut cu 65 de zile în avans că vor participa la TIFF, moment în care și-au rezervat și zborurile pentru călătorii cu durata medie de 10 zile la Cluj.


Pe de altă parte, românii au reprezentat 14% din numărul total de turiști care au mers la Cluj pentru a participa la TIFF, rezervându-și cu 12 zile în avans pentru a petrece în medie 3 zile la festival.

Cei mai mulți turiști care au venit din străinătate pentru a participa la TIFF au fost suedezi (58%) – care au efectuat deplasări cu durata de patru zile, rezervându-și zborurile cu 45 de zile în avans – dar și greci și portughezi (14% fiecare).

Etichete: suedezi 2015 tiff
Ultimele Stiri
abonare newsletter