Actualitate

Premierul Victor Ponta, din nou în fața procurorilor DNA. Expertiza financiar-contabilă în dosarul său a fost finalizată

Premierul Victor Ponta s-a prezentat, miercuri, la sediul DNA, unde a fost chemat pentru noi audieri. La ieșirea din sediul DNA, Victor Ponta nu a făcut foarte multe declarații în fața jurnaliștilor.

”Mi s-a dat expertiza. Am plătit cu 2.000 de lei taxe în plus, dar nu le mai cer de la stat. Voi da declarații când mă cheamă procurorul cu avocatul”, a declarat premierul, care a stat 15 minute la sediul DNA.

Premierul este anchetat pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul colegului său de partid, Dan Șova.

Procurorii DNA îl acuză pe Victor Ponta că ar fi emis mai multe facturi în baza unui contract încheiat între firma sa de avocatură şi cea a lui Dan Şova. Anchetatorii au stabilit că, în realitate, premierul nu a efectuat niciun fel de activitate profesională în temeiul convenţiei de conlucrare cu Şova. Mai mult, în perioada efectuării unor controale fiscale, Ponta s-ar fi înţeles cu Şova ca acesta să întocmească în cadrul societăţii de avocaţi rapoarte de activitate juridică, "pretins a fi prestată de Ponta Victor-Viorel, corespunzătoare celor 16 luni cât a durat convenţia", spun procurorii anticorupţie.

O parte din sumele obţinute de la SCA "Şova şi Asociaţii" au fost folosiți pentru cumpărarea a două apartamente de lux într-un complex rezidenţial situat în Bucureşti. Firma lui Dan Şova i-ar fi cumpărat premierului şi un autoturism Mitsubishi Lancer Evo 10, "la solicitarea expresă" a acestuia.

Și senatorul Dan Şova este urmărit penal pentru fals în înscrisuri, evaziune fiscală, spălare de bani, complicitate la abuz în serviciu, cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, după ce în perioada 2007-2008 firma "Şova şi Asociaţii" a încheiat trei contracte de asistenţă juridică cu complexele Turceni şi Rovinari, în urma cărora acestea ar fi fost prejudiciate cu aproape 3,5 milioane de lei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter