Actualitate

Incendiul de pădure izbucnit în Măguri Răcătău, stins după aproximativ 24 de ore

Incendiul izbucnit, sâmbătă, la o pădure din zona comunei Măguri Răcătău, a fost stins după aproximativ 24 de ore, timp în care pompierii au fost sprijiniţi de un elicopter care a executat 27 de deversări a 3.000 de litri de apă, cauzele incendiului urmând a fi stabilite.

Potrivit unui comunicat al Unităţii Speciale de Aviaţie Cluj-Napoca al MAI transmis duminică, pădurea unde a izbucnit incendiul era una de foioase şi lemn de esenţă tare.

"În incendiul din Măguri Răcătău a fost afectată o zonă de aproximativ şase hectare, pădure de foioase şi lemn de esenţă tare. Incendiul a fost lichidat duminică, efortului concentrat al forţelor participante alăturându-se şi natura prin ploaia torenţială căzută în zonă. Întrucât intervenţia a fost îngreunată de zona greu accesibilă şi curenţii de aer ce favorizau răspândirea jarului, precum şi multitudinea de focare izbucnite simultan, pompierii au solicitat şi au fost sprijiniţi în misiune, pe calea aerului, de un elicopter MI-17, dotat cu dispozitivul de stingere acroşat tip Bambi-Bucket, al Unităţii Speciale de Aviaţie Cluj-Napoca. Sâmbătă, elicopterul a executat 21 de deversări a câte 3.000 de litri de apă, iar duminică încă 6", se arată în documentul citat.


Reprezentanţii Unităţii Speciale de Aviaţie Cluj-Napoca au menţionat că pompierii ISU Cluj au fost ajutaţi la stingerea incendiului de 30 de localnici din Măguri Răcătău, de angajaţi ai Ocolului Silvic Gilău, Primăriei şi Consiliului Local Măguri Răcătău, de Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Măguri Răcătău şi Poliţia Cluj.

Purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Andrei Biriş, a declarat că pompierii fac cercetări pentru a stabili cauzele care au dus la izbucnirea focului.


Incendiul izbucnise, sâmbătă, în jurul orei 12.00, la o pădure de pe un versant în zona comunei Măguri Răcătău.

Ultimele Stiri
abonare newsletter