Actualitate

Premieră în privința multilingvismului din Cluj-Napoca: automatele de bilete au și inscripția Kolozsvár, susţine Grupul de inițiativă civilă Muszáj-Musai - FOTO

Organizaţia maghiară Muszáj-Musai salută iniţiativa Primăriei Cluj-Napoca după ce pe automatele noi de bilete a fost inscripționată și denumirea maghiară a orașului, Kolozsvár. “Pe lângă inscripția Connect Cluj, se poate citi și în limba maghiară numele orașului, acest lucru fiind o premieră în exercițiul primăriei, deoarece multilingvismul a fost folosit până acum doar în cazul unor evenimente (Capitala Europeană a Tineretului, Festivalul Untold etc.)”, spun membrii organizaţiei.

“În opinia noastră, în ceea ce privește transportul în comun, multilingvismul este cel puțin la fel de important ca și în cazurile menționate, deoarece maghiarii din Cluj devin cetățeni respectați în egală măsură de conducătorii orașului, ca și cei care au ca limba maternă limba română. Totodată, salutăm și faptul că meniul automatelor va putea fi accesat și în limba maghiară. În cazul în care conducătorii orașului nu fac diferență între taxele plătite de români și maghiari, să nu facă diferență - la fel ca și în cazul automatelor - nici între folosirea anumitor limbi. Astfel de inițiative duc la o conviețuire pașnică”, sunt de părere membrii grupării civile Muszáj-Musai.

Ei le-au transmit reprezentanţiilor Primăriei Cluj-Napoca să folosească, pe viitor, multilingvismul și în alte cazuri.

Ultimele Stiri
abonare newsletter