Actualitate

Biserică din Cluj, VANDALIZATĂ: Zidul lăcaşului de cult, mâzgălit cu graffiti. Poliţia a deschis o anchetă - FOTO

Conducerea Bisericii Romano-Catolice "Sf. Mihail" din Cluj-Napoca a sesizat, joi, Primăria şi Poliţia, care a deschis o anchetă, după ce lăcaşul de cult a fost vandalizat, zidurile exterioare ale acestuia fiind mâzgălite cu graffiti.

Administratorul Bisericii Romano-Catolice "Sf. Mihail", Orosz Kristofer, a declarat, joi, presei, că instituţia va găsi un specialist care se va ocupa de curăţarea zidurilor.

"Am observat în cursul zilei de miercuri semne de graffiti pe zidul exterior al bisericii în peste zece locuri, cu spray cu vopsea argintie. Este o simplă semnătură. Am sesizat Poliţia şi Primăria Cluj-Napoca să se ia măsuri faţă de această vandalizare, să fie luate măsuri de protecţie, cum ar fi mai multe camere de supraveghere şi patrulare de noapte în Piaţa Unirii. Vom găsi un specialist care să ne ajute la curăţarea vopselei, costurile acestei operaţiuni urmând să fie acoperite de noi. Este vorba de casa noastră, e normal să cheltuim noi", a spus Orosz Kristofer.


Anna Horvath, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, a declarat că Primăria va lua măsuri pentru intensificarea supravegherii video din zona Pieţei Unirii, prin amplasarea unor camere suplimentare.

"Incidentul de la Biserica «Sf. Mihail» se presupune că a avut loc în noaptea de marţi spre miercuri şi arată un fenomen în creştere de vandalizare a unor monumente din centrul istoric al Clujului, prin această formă de manifestare primitivă care aduce atingere acestor obiective. Recent a avut loc vandalizarea grupului statuar Matei Corvin. Va trebuie să luăm şi alte măsuri, chiar prin instalarea unui post permanent de pază în Piaţa Unirii, indiferent de costuri", a subliniat Horvath.


Biserica Romano-Catolică "Sf. Mihail" este monument istoric, construcţia acesteia desfăşurându-se în două faze: prima a început în anul 1316 şi a fost finalizată în 1390, iar cea de-a doua între anii 1410 - 1487. Lăcaşul de cult aflat în centrul municipiului Cluj-Napoca este construit în stil gotic.

Ultimele Stiri
abonare newsletter