Actualitate

Staţie SMURD şi subunitate de pompieri la Mociu

<p> </p> <p><img src="documente/stories/06_iunie/20_ziua/ambulanta pompierii smurd rp.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Consiliul Judeţean Cluj s-a asociat cu 10 comune şi cu ISU Cluj pentru înfiinţarea unei subunităţi de pompieri şi SMURD în Mociu.</p>

 

 


Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, a semnat vineri contractul de asociere a judeţului Cluj cu comunele Buza, Căianu, Cămăraşu, Cătina, Frata, Geaca, Mociu, Pălatca, Suatu, Ţaga şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă(ISU) „Avram Iancu” al judeţului Cluj. Asocierea are drept scop înfiinţarea şi funcţionarea unei subunităţi de pompieri şi SMURD în comuna Mociu.

„Înfiinţarea acestei unităţi este foarte importantă, deoarece asigură asistenţa în cazuri de urgenţă pentru o zonă importantă a judeţului, în care locuiesc peste 25.000 de locuitori. Este un nou pas făcut de către administraţia judeţeană în vederea asigurării de condiţii civilizate de trai pentru toţi cetăţenii judeţului, în sensul unei dezvoltări echilibrate a tuturor zonelor Clujului”, consideră Alin Tişe.


Pentru realizarea obiectului asocierii, comuna Mociu pune la dispoziţie spaţiul necesar şi terenul aferent desfăşurării activităţii. Potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean Cluj, spaţiul necesită reabilitare în vederea funcţionării serviciului conform normelor legale în vigoare. Forul judeţean a aprobat alocarea sumei de 150.000 de lei pentru susţinerea acestei investiţii.

Pentru realizarea acestui obiectiv, comunele beneficiare ale proiectului s-au reunit în Asociaţia Microregională Câmpia Transilvaniei, care a solicitat sprijinul Consiliului Judeţean Cluj pentru a înfiinţa acest serviciu de urgenţă, care are drept scop deservirea întregii regiuni.

Ultimele Stiri
abonare newsletter