Actualitate

“Mommyrexics”, noua boală a starurilor

<p /><img src="documente/stories/06_iunie/17_ziua/12 victoria21.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Celebrităţi precum Victoria Beckham, Rachel Zoe sau Miranda Kerr, care abia dacă s-au îngrăşat câteva kilograme în timpul sarcinii.

Acest fapt dând au dat naştere unei noi boli. Boala declanşată de mămicile vedete, care au rămas aproape la fel de zvelte şi în timpul sarcinii ca şi înainte, se numeşte “mamirexie”.

 


„Mamirexia” (din engl. mommyrexics) reprezintă de fapt mania de a rămâne slabă şi în timpul sarcinii, iar vedetele care au ajuns să sufere de această boală sunt atât de multe încât psihiatrii sunt deja îngrijoraţi. Astfel, deşi atât ei cât şi medicii atrag atenţia că mamele ar trebui să mănânce pentru doi în timpul sarcinii, se pare că în New York creşte tot mai mult numărul viitoarelor mămici care abia mănâncă pentru una, scrie Daily Mail. Iar cele care profită de pe urma acestei boli sunt firmele de haine sport, întrucât mamirexia le aduce bani din noile colecţii S şi XS lansate să hrănească cererea crescândă. La fel, au de câştigat şi antrenorii din sălile de fitness, care ţin sub control cu exerciţii greutatea viitoarelor mămici până aproape de naştere. Astfel, o întreagă industrie le urmează pe mamirexice şi le îndeplineşte cererile, iar numărul acestora îi face pe dieteticieni să tragă un semnal de alarmă, arătând cu degetul spre staruri precum Victoria Beckham, care acum este însărcinată cu cel de-al patrulea copil. “Ea este un exemplu de primă mărime de mamirexică”, spune Lisa Cohn, dietetician în Manhattan, New York, citată de dailymail.co.uk. “E în luna a opta acum şi să se menţină slabă face în continuare parte din planul ei, chiar dacă asta înseamnă că e sănătoasă sau nu. Nu mai arată ca înainte, are faţa palidă, ochii fără viaţă, e sleită de vlagă. Iar dacă este adevărat că vrea să slăbească 10 kilograme la scurt timp după naştere trimite un mesaj foarte periculos către femeile care o admiră”, spune dieteticiana americană.

 


Obsedate de aspectul fizic

 


Cele mai predispuse să devină mamirexice sunt femeile care pun foarte mare preţ pe frumuseţe şi care cred că fără ea îşi pierd capacitatea de seducţie. “E un cerc vicios”, spune psihiatrul Isaac Herschkopf, “se tem să nu-şi piardă soţii şi îşi ignoră copilul, şi chiar ajung să nu-l mai poată suferi din această cauză”.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter