Actualitate

300.000 de turiști vin în Cluj. Ce face Primăria cu străzile șantier din centru?

Pe străzile Avram Iancu, Horea și Calea Moților se lucrează intens. Pe Memorandumului lucrările au fost încheiate.

Încă din primăvară, centrul este un adevărat șantier din cauza lucrărilor de modernizare a străzilor. Se lucrează pe Avram Iancu, Calea Moților și Horea. De curând au fost finalizate lucrările pe Memorandumului și I.C. Brătianu. Cu toate că din 30 iulie începe cel mai mare festival pe care l-a găzduit Cluj-Napoca vreodată și există riscul ca tot orașul să fie blocat din cauza lucrărilor și a numărului mare de spectator, conducerea Primăriei nu va opri temporar șantierele. “Lucrările vor continua, vom avea grijă ca în zona stadion să le corelăm pentru a nu periclita desfășurarea festivalului. Cele din preajma stadionului vor fi corelate astfel încât să se asigure buna desfășurare a programului Untold. În zona stadionului, au fost rearanjate, regândite programele de infrastructură astfel încât să nu fie periclitată desfășurarea festivalului, în celelalte părți ale orașului se lucrează”, a declarat primarul Emil Boc, în urmă cu câteva zile.

În acest week-end, primarul a făcut o vizită la șantierul de pe strada Horea, precizând că lucrările sunt în toi și urmează să se lucreze la mutarea cablurilor în subteran și la modernizarea sistemului de iluminat public. “Se lucrează intens pe străzile din zona centrală: Horea, Moţilor, Avram Iancu. Ne cerem scuze pentru deranjul provocat şi vă rugăm, în măsura posibilităților, să utilizaţi trasee alternative. Vă mulţumim pentru înţelegere!”, a spus primarul.


Sâmbătă, Boc a declarat prin intermediul paginii sale de Facebook că lucrările nu pot fi oprite pe durata festivalului pentru că s-ar pierde bani și a dat asigurări că “va ieși foarte bine, o să vedeți”.

Lucrările de modernizare a străzii Horea vor fi încheiate înainte de începerea școlii, potrivit unei declarații mai vechi a primarului. Partea carosabilă pe Avram Iancu ar urma să fie gata în 15 august, urmând să se lucreze apoi la modernizarea iluminatului public și trotuare, iar în toamnă vor fi plantați arbori. Modernizarea străzii Calea Moților va fi gata la sfârșitul lunii octombrie.


Untold Festival aduce și restricții de circulație în oraș, în zona stadionului. Primăria Cluj-Napoca a anunţat că sâmbătă, 1 august, nu va avea loc piaţa volantă de pe platoul Sălii Sporturilor „Horia Demian”. În această zonă va fi amplasată logistica festivalului. Piaţa volantă de la Sala Sporturilor va fi redeschisă în ziua de sâmbătă, 8 august 2015.

De asemenea, se va restricţiona circulaţia rutieră pe Aleea Stadion, începând de duminică, 26 iulie, ora 23.00 şi până miercuri, 5 august 2015, ora 8.00.

Ultimele Stiri
abonare newsletter