Actualitate

Boc: “Cum ar arăta Clujul dacă am duce TIFF-ul în Apahida?”

Inițiatorii unei petiții online solicită stoparea organizării de concerte în Piața Unirii, după ce, în week-end, în urma unui concert, o bucată de tencuială din tavanul Bisericii Sf. Mihail a căzut.

Semnatarii petiției consideră că zgomotul cauzat de concertul din week-end a dus la deteriorarea tavanului bisericii. Primarul Emil Boc afirmă că solicitările din petiție sunt de bun simț, dar cu toate acestea centrul nu poate fi închis. “Trebuie sancționați drastic cei care nu respectă legea, dar nu putem închide centrul. Cum ar arăta Clujul fără Zilele Clujului și fără Zilele Culturale Maghiare sau dacă am duce TIFF-ul în Apahida? Voi verifica dacă a fost un abuz, iar în rest trebuie să avem condiții decente pentru toți. Și pentru clujeni să aibă evenimente, dar și pentru cei din zonă și din biserică să aibă condiții decente”, a declarat, miercuri, Boc.

În ceea ce privește petiția, primarul a precizat că documentul încă nu a ajuns la el. “Nu a ajuns încă la mine pe masă solicitarea, dar cred că este de bun simț și trebuie să ne gândim ce facem în continuare în centru. Punctul meu de vedere este următorul: abuzurile trebuie curmate dacă există și trebuie sancționați drastic cei care încalcă legea. Pe de altă parte, nu putem transforma centrul Clujului într-un loc în care să nu se întâmple nimic. De exemplu, asta ar însemna să anulăm Zilele Culturale Maghiare dacă ar trebui să luăm în considerare propunerea celor din petiție. Nu cred că aceasta este o soluție”, a comentat Boc.


Potrivit conducerii Primăriei, soluția este “să fie respectat respectăm nivelul de zgomot permis de lege, să-i sancționăm drastic cu excluderea pe viitor a oricăror participanți care depășesc limitele permise de lege, să respecte programul, să respecte în continuare așa cum am făcut până acum programul Bisericii Romano-Catolice. Știți bine că între 18.00 – 20.00 nu se permite organizarea de evenimente cu zgomot tocmai din respect pentru enoriașii care sunt la biserică, la slujbă”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter