Actualitate

Mesajul unei clujence pentru tânăra violată din Vaslui: „Nimeni nu poate rămâne indiferent la o asemenea barbarie”

O femeie din Cluj, sensibilizată de drama pe care o trăiește tânăra din Vaslui violată cu bestialitate de șapte tineri, i-a transmis o scrisoare publică în care o încurajează.

Femeia a relatat în scrisoare formele de abuz la care a fost supusă când a fost tânără.

Redăm integral scrisoarea:

„Dragă Raluca,
Orice om civilizat şi înzestrat cu capacitatea de a face distincţia dintre bine şi rău, a fost oripilat să afle despre experienţa cumplită prin care ai trecut. Nimeni nu poate rămâne indiferent la o asemenea barbarie. Mă alătur şi eu miilor de persoane care ţi-au scris ca să te încurajeze şi să îţi arate că soarta ta nu le este indiferentă.


Ca femeie, ca om, ca fost cadru didactic, nu pot să nu îţi ofer înţelegerea şi sprijinul meu. Mi se pare extrem de important să vezi că nu eşti singură, că atâţia oameni sunt alături de ţine şi vor să te ajute să treci mai uşor prin această perioadă cumplită a vieţii tale.

Trebuie să îţi spun, chiar dacă au făcut-o şi alţii înaintea mea, că nu eşti vinovată cu nimic pentru ce ţi s-a întâmplat. Singura ta vină (dacă aş putea-o numi aşa) a fost aceea că nu ţi-ai putut imagina că mintea cuiva poate să fie capabilă de un plan atât de diabolic şi de plin de cruzime. Pentru barbaria acelor indivizi – nu s-au inventat cuvinte care să-i califice în vreun fel – nu ai nici măcar cea mai mică vină. Nicio femeie de pe lumea asta nu e de vină că nişte masculi cu instinctele înfierbântate (bărbaţi nu pot fi numiţi, sub nicio formă) nu sunt capabili să se controleze şi să înţeleagă ce înseamnă cuvântul :”NU!”


Chiar dacă nu am fost şi nu sunt o mare frumuseţe, chiar dacă nu m-am îmbrăcat niciodată provocator, am avut parte de tot felul de forme de abuzuri din partea bărbaţilor de-a lungul vieţii mele. Am trecut de două ori foarte aproape de a trăi ce ţi s-a întâmplat şi ţie, dar am scăpat ca prin urechile acului, doar pentru că, de fiecare dată, a fost doar un singur individ. Toate acestea se întâmplau înainte de vârsta de 14 ani, într-o lume cu mai multă pudoare şi mult mai reţinută decât cea în care trăim acum. Crezi că am spus cuiva? Nu! Mi-a fost frică, ruşine şi aşa a rămas totul închis în mine. Tu eşti o faţă curajoasă şi trebuie să te felicit că ai avut tăria de a depune plângere împotriva bestiilor care te-au siluit. Sunt atâtea fete care au lăsat astfel de nemernici să trăiască nepedepsiţi şi să îşi ducă traiul liniştiţi, iar ele s-au chinuit ducând această teribilă povară ascunsă în sufletele lor.

Să fii puternică şi curajoasă în continuare! Noi, cei care avem principii şi valori, suntem alături de ţine şi dorim să se facă dreptate!


Te asigur de tot sprijinul şi prietenia mea!”, a spus Iulia Gavrilaș.

Cine sunt violatorii?

Burada Silviu (21 ani), Avadanei Silviu (22 ani), Bolboceanu Petrică (23 ani), Burlacu Paul Andrei (28 ani), Surleac Ioan (20 ani), Rotaru Alin Dumitru (18 ani) şi Boicu Ionuţ Bogdan (21 ani) din comuna vasluiană Văleni au violat ore în șir până la leșin o tânără de 18 ani. 


Trei dintre violatori au recunoscut violul

Pe 12 noiembrie 2014, şase din cei şapte violatori au fost reţinuţi şi prezentaţi judecătorilor cu propunerea de arestarea preventivă. Cel de-al şaptelea a plecat a doua zi după viol, la Bucureşti. S-a întors acasă, la cererea părinţilor, ajungând la Vaslui chiar în timp ce dosarul era înaintat instanţei. Toţi cei şapte autori au fost arestaţi preventiv, deşi încă de la început cu toţii au susţinut că victima ar fi fost de acord să întreţină relaţii sexuale. Ulterior, după ce au fost trimişi în judecată pentru viol şi lipsire de libertate în mod illegal, trei dintre violatori şi-au recunoscut faptele. Este vorba de Ioan Surleac, Alin Rotaru şi Bogdan Boicu. 

Ultimele Stiri
abonare newsletter