Actualitate

Mii de persoane, la show-ul aerian de la Baza Aeriană 71 Câmpia-Turzii GALERIE FOTO

Aproximativ trei mii de persoane au asistat, duminică, la show-ul aerian organizat cu prilejul Zilei Porţilor Deschise la Baza Aeriană 71 Câmpia Turzii, de Ziua Aviaţiei.

Potrivit reprezentanţilor Bazei 71 Aeriană Câmpia Turzii, circa 3.000 de persoane au asistat la show-ul aviatic, primele aeronave care au evoluat fiind avioanele ultra-uşoare, Iacării acrobaţi şi avioanele aparţinând Aeroclubului României.

Spectacolul a continuat cu exerciţii demonstrative ale avioanelor de luptă MIG-21 Lancer, elicopterelor IAR-330, avioanelor YAK – 52 şi IAR-99, aparţinând Şcolii de Aplicaţii a Forţelor Aeriene.


În cadrul show-ului au executat câteva exerciţii demonstrative şi avioanele americane F-15 C Eagle, care în această perioadă se află la Baza 71 Aeriană în cadrul exerciţiului româno-american, Dacian Eagle 2015, iar programul s-a încheiat cu o scenă de război realizată de militarii forţelor terestre.

La evenimentul de la Câmpia Turzii a participat şi ministrul Apărării, Mircea Duşă, care le-a urat "La mulţi ani" militarilor români şi a precizat că, luni, când se sărbătoreşte oficial Ziua Aviaţiei Române, se va afla într-o vizită de lucru în Portugalia, unde se va întâlni cu piloţii români aflaţi în pregătire pe avioanele F16.


"De aici o să plec direct spre Portugalia şi mâine (n.r. – luni) voi fi, chiar de Ziua Aviaţiei, la piloţii noştri şi la personalul tehnic care se află la pregătire pe avioanele F16", a declarat Mircea Duşa.

Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene a fost celebrată, duminică, în toate bazele militare ale aviaţiei, respectiv la Bacău, la Kogălniceanu, la Câmpia Turzii, la Timişoara şi la Bucureşti.

Ultimele Stiri
abonare newsletter