Actualitate

Revine CANICULA

Canicula se întoarce, anunţă meteorologii. Vor urma zile cu temperaturi de peste 35 de grade Celsius în mare parte din ţară.

Temperaturile se vor situa, în medie, între 15 şi 21 de grade, chiar 24 de grade, la finalul săptămânii. 

Pe fondul unul val de aer cald care se deplasează spre sud-estul Europei şi va staţiona inclusiv deasupra României timp de mai multe zile, canicula se va instala din nou în ţara noastră începând de joi, vineri, însă doar izolat. De sâmbătă, însă, va fi caniculă în toate zonele de podiş şi câmpie din România, temperaturile urmând să atingă şi să depăşească pragul de 35 de grade la umbră.


Stresul termic va fi deosebit de accentuat, iar temperaturile resimţite vor fi mult mai mari decât cele măsurate. În plus, şi pragul valorilor minime va fi unul ridicat, ceea ce înseamnă că vom avea nopţi tropicale.

În Transilvania temperatura aerului va marca o creştere treptată de la medii ale valorilor termice diurne de 23 de grade pe 14 iulie, spre 34 de grade în jurul datei de 19 iulie. Ulterior temperaturile maxime vor scădea uşor, spre normele caracteristice perioadei, respectiv 31...32 de grade, în medie. Regimul termic nocturn nu va avea variaţii importante şi va fi caracterizat prin valori medii situate, în general, între 13 şi 15 grade. Probabilitatea apariţiei manifestărilor specifice instabilitaţii atmosferice va fi mai ridicată pe 13 şi 14 iulie, dar şi după data de 20 iulie.

Etichete: canicula vremea
Ultimele Stiri
abonare newsletter