Actualitate

Arborii tăiaţi de pe strada Horea vor fi replantaţi la toamnă

Primarul Clujului Emil Boc a anunţat că toţi arborii care au fost tăiaţi din motive tehnice de pe strada Horea vor fi replantaţi.

În total vor fi replantaţi 162 de arbori cu balot, după modelul celor de pe Bulevardul Eroilor.

„Toţi arborii care au fost tăiaţi din motive tehnice vor fi replantaţi. Pe strada Horea au fost tăiaţi 130 de arbori şi vor fi replantaţi 162. Plantarea arborilor va avea loc la toamnă, potrivit normativelor legale. Vor fi plantaţi arbori cu balot, după modelul celor plantaţi în această primăvară pe Bulevardul Eroilor. ( Plantările pot avea loc doar primăvara şi toamna). La fel vor fi replantaţi copaci şi pe celelalte străzi care sunt implicate în procesul de modernizare”, a anunţat Emil Boc, pe pagina oficială de facebook.


De asemenea, primarul a anunţat că până miercuri, 15 iulie, partea carosabilă urmează să fie adusă la strat de asfalt, iar stâlpii electrica vor fi înlocuiţi cu stâlpi moderni de iluminat.

„Până miercuri, 15 iulie, urmează ca strada Horea, partea carosabilă, să fie adusă la strat de asfalt - binder ( ultimul strat de asfalt - uzura - urmează a fi aplicat la toamnă). Acum se lucrează în mai multe schimburi, inclusiv noaptea şi sâmbăta ( trei din patru pe lună).
Se va lucra în continuare la partea de pavare cu granit a trotuarelor, la amenajarea cu piatră cubică a spațiilor de parcare, la introducerea cablurilor în subteran, la amenajarea pistelor pentru bicicliști precum şi la desfiinţarea actualilor stâlpi electrica şi înlocuirea acestora cu stâlpi moderni de iluminat public”, a mai precizat Boc.

Ultimele Stiri
abonare newsletter