Actualitate

Accident rutier mortal la Beliş. Un poliţist s-a urcat beat la volan şi a omorât o femeie

Un poliţist local din comuna Beliş, judeţul Cluj, este cercetat penal după ce, aflat în timpul serviciului, a condus băut şi a accidentat mortal o femeie care traversa neregulamentar strada, bărbatului urmând să îi fie desfăcut contractul de muncă.

sursa foto glsa.ro sursa foto glsa.ro

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Cluj, Carmen Jucan, poliţiştii desfăşoară cercetări penale faţă de un bărbat de 54 de ani din comuna Beliş, care a provocat, vineri, un accident rutier soldat cu moartea unei femei, bărbatul conducând sub influenţa băuturilor alcoolice.

Astfel, accidentul a avut loc pe un drum comunal din Beliş, bărbatul lovind cu maşina o femeie de 71 de ani, care, potrivit primelor informaţii, a încercat să traverseze strada neregulamentar, fără să se asigure.


"În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest a rezultat că acesta se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Accidentul s-a soldat cu decesul femeii. Poliţiştii continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate cum s-a produs accidentul. În cauză s-a deschis un dosar penal pe numele bărbatului pentru ucidere din culpă şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice", a declarat Carmen Jucan.

Jucan a adăugat că, după ce a lovit-o pe femeie, maşina bărbatului a ricoşat într-un stâlp de pe marginea drumului, în urma impactului şoferul fiind rănit şi transportat la Spitalul din Huedin.


Primarul comunei Beliş, Viorel Crainic, a declarat că bărbatul este angajat ca poliţist local la instituţie şi se afla în timpul serviciului când a avut loc accidentul, dar nu se afla la volanul maşinii de serviciu, ci al celei personale.

"Această faptă nu are cum să rămână fără urmări, săptămâna viitoare voi dispune desfacerea contractului de muncă poliţistului local. Bărbatul era în timpul serviciului când a provocat accidentul, ştiu că se afla sub influenţa alcoolului, dar nu ştiu valoarea alcoolemiei. Acum este internat în Spitalul din Huedin, dar urmează să suporte rigorile legii pentru fapta sa", a declarat Viorel Crainic.

Ultimele Stiri
abonare newsletter