Actualitate

Șefa de la CASA de PENSII Cluj, audiată în dosarul soţiei senatorului Cordoş

Deși știa foarte bine că Mihaiela Cordoș, soția senatorului PSD de Cluj, Alexandru Cordoș, îi ”țepuiește” pe cei cărora le promitea posturi la Spitalului Județean Cluj și că ia bani, șefa de la Casa de Pensii Cluj, Rodica Șelaru nu a denunțat la DNA, comportamentul ilegal al prietenei sale și a continuat să îi trimită acesteia tot felul de ”mușterii” care rămâneau și fără bani și fără joburi.

Directorul executiv al Casei de Pensii Cluj, Rodica Șelaru apare în dosarul de corupție care a fost deschis de DNA Cluj, pe numele MIhaielei Cordoș, soția senatorului PSD de Cluj, Alexandru Cordoș, scrie evz.ro. Mihaiela Cordoș a fost arestată pentru trafic de influență, fiind acuzată că în calitate angajat al Serviciului de Resurse Umane din cadrul Spitalului Clinic Județean Cluj, a promis unor persoane că în schmbul unor sume de bani poate frauda examenele pentru posturile asistenți medicali care erau scose la concurs. În total, Mihaiela Cordoș a primit suma de 16.300 de euro și 34.500 de lei, de la mai multe persoane care doreau să se angajeze la Spitalul Județean Cluj.

”Ești a treia persoană care o știu în aceeași situație”

Rodica Șelaru este persoana care i-a trimis Mihaielei Cordoș mai mulți ”clienți”, care au cotizat cu sume de câte 1.500 de euro pentru a se putea angaja la spital. ”În cauză a rezultat că cele două se află într-o relație de prietenie”, susțin procurorii DNA.


Într-un prim caz, cel al lui Raluca Keresi, Rodica Șelaru a fost persoana care a trimis-o la Mihaiela Cordoș. Pentru suma de 1.500 de euro, Mihaiela Cordoș i-a dat asigurări lui Raluca Keresi că va câștiga concursul pentru ocuparea unui post de asistentă medicală la Clinica de Ginecologie 1. Cum timpul a trecut și postul mult promis nu s-a scos a concurs, Kereși și-a cerut banii înapoi, făcând demersuri chiar și la directoarea Casei de Pensii ca să intervină pe lângă soția senatorului Cordoș pentru a-și primi banii înapoi.

Rodica Șelaru, sătulă de scandal, a sunat-o personal pe Mihaiela Cordoș pentru a-i cere socoteală pentru banii plătiți de Raluca Keresi.


Rodi: Tu Mihaela, pentru Kereji Raluca te-am sunat.

Cordoș: Da, acuma zilele astea o să ne dea tu! D-apoi nu i-am spus că o sun când trebe.


Rodi: Da, bine tu, da îi foarte mult timp.

Cordoș: Bine puiule, eu am înțeles ce zici, da noi acuma ni am avut control de la minister. Acuma s-o terminat, numai de vineri.


Audiată la DNA Cluj, Rodica Șelaru a declarat că a fost contactată de Raluca Keresi care i-a cerut să o ajute pentru a putea să ocupe un post de asistentă medicală. ”M-a rugat să o ajut în găsirea unui loc de muncă ... I-am recomandat la Spitalul Clinic Județean Cluj, la Resurse Umane, la doamna Cordoș să o informeze în măsura în care are posibilitatea de a se încadra conform pregătirii ei ... prin luna februarie 2015, ..., mi-a spus că doamna Cordoș Mihaela i-a cerut suma de 1.500 de euro pe care Keresi a și remis-o acesteia. Cordoș Mihaela mi-a spus să o sun pe Keresi Raluca și să-i transmit să se întâlnească cu ea într-o zi de miercuri”, a spus Rodica Șelaru, la DNA Cluj.

Din milă, un post de kinetoterapeut

Un alt caz în care Rodica Șelaru s-a implicat, din milă, este al unui clujean, Vasile Viman, care dorea ca fiul său, Dacian, să se angajeze ca și kinetoterapeut la Spitalul Județean. ”Fiind audiată în cauză, martora Șelaru Rodica a declarat că ... s-a prezentat la ea un domn care s-a plâns de faptul că nu îi mai ajunge pensia deoarece întreține și pe fiul său, care este kinetorepeut și nu are loc de muncă, relatându-i totodată că i-a remis o anumită sumă de bani nculpatei Cordoș MIhaiela Lucia pentru a-l angaja pe fiul său, care se înscrisese la concursul pentru ocuparea unui post de kinetoterapeut”.


Vasile Viman i-a dat soției senatorului PSD, Alexandru Cordoș suma de 1.500 de euro. În cele din urmă, Viman nu a mai văzut nici banii și nici postul mult visat pentru fiul său.

Jurist, dacă nu la Spital atunci la Casa de Pensii

Numele directorului executiv de la Casa de Pensii Cluj, apare de mai multe ori în rechizitoriul procurorilor DNA Cluj. ”Rodica” este prietenă foarte bună cu Mihaiela Cordoș.

În cazul unui tânăr din Cluj Napoca, Tudor Doleanu, care a vrut să se angajeze jurist la Spitalul Județean, dar „cărțile” făcute de Mihaiela Cordoș nu au ieșit conform planului, soția senatorului i-a promis că îl va putea angaja la Casa de Pensii Cluj. Așa se face, că soția senatorului o sună pe Rodica Șelaru, de la Casa de Pensii Cluj și o roagă să îl ajute ea, fie chiar și cu o angajare pe trei luni, a lui Tudor Doleanu. ”În urma probelor administrate în cauză ”Rodica” a fost identificată în persoana lui Șelaru Rodica, director adjunct la Casa Județeană de Pensii Cluj. În cauză a rezultat că cele două se află într-o relație de prietenie”, se arată în rechizitoriu.

A dat de două ori declarații de martor la DNA Cluj

Directorul Casei de Pensii Cluj, Rodica Șelaru a declarat că a fost chemată la DNA Cluj, de două ori, unde a dat declarații de martor. ”Nu am avut nicio treaba cu faptele penale comise de doamna Cordoș. Faptul că am îndrumat pe cineva, să să se intereseze de un post, doamna Cordoș fiind obligată să dea informații, nu consider că am greșit cu ceva. Pe Keresi Raluca am îndrumat-o să meargă la Mihaiela Cordoș pentru post. A mai fost la noi pentru pensia de urmaș a fiului încă o persoană pe care am îndrumat-o tot spre MIhaela Cordoș”, a declarat Șelaru.

Ultimele Stiri
abonare newsletter