Actualitate

După 5 ani de procese, un şofer obligă Primăria Cluj să-i plătească despăgubiri după ce şi-a avariat maşina într-o groapă

Primăria Cluj-Napoca va trebui să plătească despăgubiri în valoare de 3300 de euro după ce a pierdut un proces cu un şofer care şi-a avariat maşina într-o groapă din carosabil. Procesul a început în urmă cu cinci ani la Judecătoria Cluj-Napoca. De abia în luna mai 2015, Tribunalul Comercial Cluj a respins recursurile Primăriei Cluj-Napoca şi a firmei de asigurări, împotriva sentinţei Judecătoriei Cluj-Napoca care i-a dat câştig de cauză şoferului.

Un şofer a dat în judecată Primăria Cluj-Napoca după ce şi-a lovit maşina într-o groapă pe strada Valea Seacă din Cluj. Bărbatul a câştigat procesul, iar acum Primăria trebuie să-i plătească suma de 3300 de euro despăgubiri, dobânzi penalizatoare şi cheltuieli de judecată.

Şoferul Mihai Cătălin Cososchi conducea maşina marca Peugeot 307 în data de 16 octombrie 2009, pe strada Valea Seacă din Cluj şi a lovit o groapă în carosabil ce a cauzat prejudicii.


Groapa în care a dat şoferul avea adâncimea de 20 de cm, iar maşina acestuia a suferit o serie de deformaţii ale mai multor elemente mecanice şi de caroserie, potrivit fotografiilor şi expertizelor depuse la dosar.

Şoferul a susţinut că avariile au necesitat reparaţii în valoare de 15.226,14 lei.


Pentru că avea poliţă CASCO, şoferul a deschis un dosar de daună achitând în data de 24 februarie 2010 cu titlul de despăgubiri suma de 15.226 lei.

„Obligă pârâtul la plata sumei de 15.226,14 lei reprezentând despăgubiri, a sumei de 2.868,25 lei dobânzi penalizatoare, aferente debitului principal, calculate pentru perioada 24.02.2010 – 19.07.2012 şi în continuare până la plata integrală a debitului şi a sumei de 7.099,25 lei  cu titlu de cheltuieli de judecată în baza sentinţei civile pronunţată de Judecătoria Cluj-Napoca, irevocabilă către SC Omniasig Vienna Insurance Group SA”, se arată în hotărârea instanţei de judecată.

abonare newsletter