Actualitate

Duşa, la Centrul NATO: „Unitatea de comandă va fi funcţională din toamnă”

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a vizitat Unitatea NATO de Integrare a Forţelor amenajată la Bucureşti, ministrul Apărării, Mircea Duşa, afirmând, la ceremonie, că în toamna acestui an structura de comanda va fi acreditată şi va putea funcţiona.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a vizitat Unitatea NATO de Integrare a Forţelor amenajată la Bucureşti, el fiind însoţit de preşedintele Klaus Iohannis, de ministrul Mircea Duşă şi de premnierul interimar, Gabriel Oprea.

Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a spus, la ceremonia de inaugurare a Centrului NATO, că pentru pregătirea acestei structuri NATO de comandă au fost parcurşi toţi paşii conveniţi cu Alianţa, iar centrul va fi acreditat şi va funcţiona în toamna acestui an, împreună cu structurile altor state aliate.


Potrivit lui Duşa, investiţia pentru acest centru, care a fost amenajat în două luni, se ridică la 16 milioane de lei, iar în acestă structură vor lucra 42 de militari, din care 27 de posturi vor fi ocupate de militari români, iar celelalte de cadre ale ţărilor aliate.

În contextual geopolitic actual avem capacitatea de a acţiona în parteneriat cu aliaţii noştri”, a spus Duşa.

Ultimele Stiri
abonare newsletter