Actualitate

Un copil a murit de DIFTERIE. Colegii lui au scăpat pentru că ERAU VACCINAȚI

Un copil de șase ani bolnav de difterie și care nu fusese vaccinat contra acestei maladii a murit sâmbătă în spitalul din Barcelona în care era internat din 30 mai. Acesta este primul caz de difterie înregistrat în Spania în ultimii 28 de ani.

Băiatul, care nu fusese vaccinat din cauză că părinții săi s-au opus, nu a făcut față complicațiilor provocate de toxina difterică la funcțiile respiratorii, cardiace și renale. Medicii au încercat să-l salveze apelând și la respirație asistată și conectare la un rinichi artificial, dar nu au reușit.

Tratamentul medicamentos administrat micului pacient a fost importat din Rusia, întrucât nu este disponibil în nicio țară europeană, precizează ziarul spaniol ABC.


Depistarea acestui caz a provocat o amplă polemică în Spania, unde vaccinarea se recomandă, dar nu este obligatorie, conform unei legi din 1986.

10 colegi și prieteni ai copilului bolnav sunt purtători ai bacteriei Corynebacterium diphtheriae, care produce această boală infecțioasă a căilor respiratorii, dar nu s-au îmbolnăvit întrucât erau vaccinați. Ei au fost supuși unui tratament cu antibiotice pentru eliminarea bacteriei.


Decesul copilului spaniol redeschide disputa referitoare la obligativitatea vaccinării și obligarea părinților prin amenzi sau prin refuzul primirii la școală. Ce părere aveți, este sau nu necesară / obligatorie vaccinarea copiilor?

Răspundeți prin mesaje sau comentarii la acest articol și cele mai interesante și pertinente vor fi publicate în Monitorul de Cluj și pe www.monitorulcj.ro.

Ultimele Stiri
abonare newsletter