Actualitate

Programul „primul ghiozdan” pentru elevii de clasa I

<p /><img src="documente/stories/06_iunie/15_ziua/alin tise conf cj rp 21.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Beneficiarii proiectului pregătit de Consiliul Judeţean Cluj vor fi 5.000 de elevi din mediul rural şi din mediul urban.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe, a anunţat că programul „Accesul la cultură al elevilor din mediul rural”, derulat de la începutul acestui an, a reuşit să aducă în instituţiile de cultură peste 1.000 de copii până în prezent.

„Programul privind accesul la cultură al copiilor din mediul rural a fost un real succes în rândul elevilor. Peste 1.000 au fost până acum. Pentru mulţi dintre copiii din mediul rural, aceasta a fost prima vizită într-o instituţie culturală şi chiar prima vizită la Cluj-Napoca. De aceea este foarte important să continuăm proiectul şi să reuşim să aducem la instituţiile noastre de cultură pe toţi elevii din mediul rural”, a explicat Alin Tişe. Până la momentul actual, au fost aduşi la muzee, teatru sau bibliotecă copiii provenind din aproape 50 de comune ale judeţului, urmând ca în perioada următoare să fie aduşi şi copiii din restul comunelor.


Copiii din mediul rural pot vizita prin acest program derulat de Consiliul Judeţean Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga”, Teatrul de Păpuşi „Puck”, Muzeul de Artă sau Muzeul Etnografic. După ce vor fi epuizate toate comunele, programul va fi extins la oraşele din judeţ.

Licitaţie pentru ghiozdane


În plus, şeful forului judeţean a anunţat intenţia sa de a derula un nou program pentru copiii din judeţ. „Voi propune plenului Consiliului Judeţean în următoarea şedinţă aprobarea unui proiect intitulat «Primul ghiozdan». Încercăm să oferim un prim ghiozdan fiecărui copil din judeţ înscris în clasa întâi. În program vor fi înscrişi toţi copiii din clasa întâi, atât de la oraşe, cât şi din comune. Este vorba în total despre aproximativ 5.000 de copii”, a informat Tişe.

După aprobarea proiectului de către consilierii judeţeni, urmează organizarea unei licitaţii pentru livrarea ghiozdanelor, banii necesari pentru acest proiect fiind deja prinşi în bugetul pe anul acesta al Consiliului Judeţean. Cea mai mare parte dintre elevi, 3.140, provin din mediul urban, restul de 2.000 fiind de la sate. Consiliul Judeţean le va oferi acestora doar un ghiozdan, fără a include şi rechizite.


Ultimele Stiri
abonare newsletter