Actualitate

UPDATE: Turişti britanici, germani şi belgieni, printre victimele unui atentat în Tunisia

Turişti britanici, germani şi belgieni figurează printre cei 28 de oameni omorâţi în atacurile teroriste care au avut loc vineri pe litoralul tunisian, anunţă autorităţile tunisiene, precizând că agresorii aveau mitralierele ascunse în umbrele, informează Reuters.

UPDATE

Potrivit ultimului bilanţ, cel puţin 37 de persoane, inclusiv numeroşi turişti occidentali, au fost ucise, iar alte 20 au fost rănite în atacurile teroriste comise vineri la două hoteluri de pe litoralul tunisian, anunţă Ministerul de Interne din Tunis, citat de cotidianul The New York Times.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Cel puţin 28 de persoane, inclusiv numeroşi turişti occidentali, au fost ucise în atacurile teroriste comise vineri la două hoteluri de pe litoralul tunisian, anunţă Ministerul de Interne din Tunis. Printre turiştii ucişi se numără cetăţeni britanici, germani şi belgieni.

Bărbaţi deghizaţi în turişti au deschis focul la două hoteluri din Tunisia cu mitraliere Kalaşnikov ascunse în umbrele.


Turiştii au fugit şocaţi după atacuri armate comise la două hoteluri situate în staţiunea El Kantaoui şi după o explozie produsă în oraşul Sousse, port la Marea Mediterană.

Unul dintre terorişti a fost împuşcat mortal de forţele de ordine.


Potrivit unor surse, teroriştii au venit cu bărci, pe mare, au coborât pe plajă şi au deschis focul spre turişti.

Hotelurile vizate sunt Riu Imperial Marhaba şi Soviva. Potrivit unor surse, unii turişti cazaţi la aceste hoteluri erau de la bordul unor vase de croazieră care făcuseră escală în Tunisia.


Atacul poartă marca organizaţiei teroriste sunnite Stat Islamic, activă în Siria, Irak şi Libia. În urmă cu două zile, grupul terorist lansase un apel la comiterea de atentate în perioada Ramadanului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter