Actualitate

Atenţie! Parcarea cu barieră din Mihai Viteazu este funcţională şi se plăteşte.

<p /><img src="documente/stories/06_iunie/15_ziua/parcare cu bariera piata mihai viteazul masini rp 01.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Sistemul de parcare cu barieră a fost pus în funcţiune în Piaţa Mihai Viteazu începând de azi dimineaţă.

Aici au fost amenajate 74 de locuri de parcare. La fel ca şi în celelalte două parcări cu barieră din oraş, situate în  Pieţele Cipariu şi Unirii, se va plăti un tarif de 2 lei/ora de staţionare, conform HCL nr. 400/20010. Noua parcare cu barieră este supravegheată video, iar programul este permanent.

Lucrările de realizare ale parcării au fost demarate în data de 9 mai şi au fost finalizate la sfârşitul lunii trecute, însă sistemul de taxare nu a fost pus în funcţiune pe parcursul derulării Zilelor Oraşului şi a Festivalului Internaţional de Film Transilvania. Cele 74 de locuri de parcare au fost amenajate către firma Diferit, cu care Primăria clujeană are încheiat un contract de lucrări. La intrarea în parcare se eliberează un tichet de acces pe baza căruia se efectuează plata, în funcţie de timpul de staţionare. Utilizatorul are obligaţia de a păstra tichetul, în baza căruia va face plata. Parcarea nu poate fi părăsită decât prin introducerea tichetului achitat în automatul aflat la bariera de la ieşire.


Reprezentanţii Primăriei au atras atenţia că autoturismul trebuie poziţionat respectând limitele marcajului rutier care delimitează zona de parcare. Viteza de rulare în incinta parcării este de maxim 5km/oră, iar nerespectarea semnificaţiei indicatoarelor, marcajelor rutiere şi a regulilor impuse atrage după sine sancţiunile contravenţionale legale. Achitarea taxei se va face la casele automate de plată, la sfârşitul perioadei de staţionare, înainte de urcarea în autoturism, în calitate de pieton, utilizatorul având obligaţia de a părăsi incinta parcării în 10 minute de la efectuarea plăţii.

 


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter