Actualitate

Oţelul Galaţi, invitată să joace pe „Cluj Arena”

<p /><img src="documente/stories/06_iunie/15_ziua/07 radu bica alin tise stadion cluj arena rp 04.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe, a invitat echipa din Galaţi să joace meciurile din Champions League la Cluj.

Oţelul Galaţi ar putea juca în grupele Ligii Campionilor pe stadionul „Cluj Arena”, dacă oficialii echipei vor accepta propunerea făcută de preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe.

 


„Am avut o discuţie zilele trecute cu oficialii de la Oţelul Galaţi şi cu Dorinel Munteanu pentru a le propune să joace meciurile din Liga Campionilor pe «Cluj Arena». Noi ne-am luat angajamentul ca în data de 15 septembrie arena să fie gata astfel încât Oţelul să poată juca aici meciurile pe care le are în Liga Campionilor. Dorinel Munteanu a fost încântat de propunere, însă aştept oficial şi poziţia clubului Oţelul Galaţi”, a declarat Alin Tişe. El nu a dezvăluit nimic vizavi de discuţiile privind partea financiară pe care Oţelul o va avea de achitat, menţionând că deocamdată aşteaptă să vadă exact dacă campioana României la fotbal va accepta sau nu propunerea făcută. Oţelul mai are la ora actuală şi alte variante unde ar putea juca meciurile din Liga Campionilor, precum Piatra Neamţ sau Bucureşti.

 


Au sosit primele scaune

 


În ceea ce priveşte evoluţia lucrărilor la noul stadion, Tişe a precizat că ameninţările de săptămâna trecută privind rezilierea contractului cu cei de la Chimica Orăştie nu au rămas fără urmări, primele scaune fiind deja montate pe „Cluj Arena”.

„Au sosit deja 400 de scaune, dintre care 75 au fost montate. Urmează ca astăzi (ieri – n.r.) să vină alte 400 de scaune. Se pare că poziţia de forţă a funcţionat, iar teama privind rezilierea contractului i-a făcut pe cei de la Chimica Orăştie să grăbească producţia şi livrarea de scaune”, a menţionat şeful Consiliului Judeţean Cluj. Cele aproape 30.000 de scaune ce vor fi montate pe „Cluj Arena” au culoarea gri, în diferite nuanţe, de la gri deschis la gri mai închis, sunt rabatabile şi au în interior un strat de aer. Scaunele din zona VIP vor arăta însă altfel, fiind îmbrăcate în piele.


 

Loje private pe „Cluj Arena”


 

Preşedintele Consiliului Judeţean a anunţat că a primit recent mai multe solicitări privind amenajarea de loje private în interiorul arenei. „În spaţiul gol de la tribune, între primul inel de scaune şi al doilea, unde este curent foarte mare, ar putea să existe nişte loje închise pe care să le concesionăm unor firme private pe o perioadă de 49-50 de ani. Am primit foarte multe cereri în acest sens, inclusiv de la firmele care construiesc stadionul, care ar vrea să aibă propria lor lojă. Interesul nostru este să aducem bani la buget şi de aceea suntem deschişi la această variantă. Am vorbit cu proiectanţii să realizeze o formă arhitecturală unitară pentru aceste loje, iar apoi vom veni cu proiectul în plenul Consiliului Judeţean”, a afirmat Alin Tişe. El a subliniat că nu se pune problema unei majorări de preţ a stadionului, costul realizării lojelor urmând să fie suportat de firmele solicitante.

Ultimele Stiri
abonare newsletter