Actualitate

Filmele copilăriei la Salina Turda

Partener in cadrul evenimentului “Caravana Filmului Romanesc”, Salina Turda ii asteapta atat pe copii, cat si pe cei care vor sa isi aduca aminte de copilarie sa petreaca cateva ore in amfiteatrul minei Rudolf.

Pe parcursul zilelor de sambata 27 iunie si duminica 28 iunie, se vor proiecta filme romanesti pentru copii, filme care au facut bucuria copilaria multor generatii alaturi de mari actori din generatia de aur a Romaniei cum ar fi: Dem Radulescu, Draga Olteanu Matei, Ernest Maftei, Margareta Paslaru , Vasilica Tastaman, Rodica Popescu-Bitanscu …etc

Sambata, 27 iunie cu incepere de la ora 10:00: AMINTIRI DIN COPILĂRIE.


În seara de Ajun, în bojdeuca lui din cartierul Ţicău al Iaşilor, Ion Creangă, interpretat de marele actor Ştefan Ciubotăraşu îşi aminteşte cu duioasă nostalgie de copilăria sa petrecută în satul natal Humuleşti, de poznele şi aventurile sale, atribuite în carte personajului Nică a lui Ştefan a Petrei.

Interpretul băiatului, Ion Bocancea, croieşte personajul cu o naturaleţe şi candoare cuceritoare. Cu şotiile şi năzbâtiile sale, Nică atrăgea toate necazurile lumii intrând mereu în cele mai mari buclucuri, pe care trebuia să le rezolve tot el.


Sambata, 27 iunie cu incepere de la ora 12:00: DUMBRAVA MINUNATĂ.

*Luata din casa bunicilor ei de catre mama vitrega, Lizuca (Diana Musca), o fetita de 5-6 ani, este lipsita de afectiune si tanjeste de dorul bunicilor si al mamei, care nu mai traieste. Singura consolare este prietenia cu catelul Patrocle. Intr-o zi, fetita se hotaraste sa plece din locul in care indura numai umilinte si sa se intoarca la casa bunicilor de langa dumbrava. Surprinsa de intuneric in padure, Lizuca adoarme intr-o scorbura. In vis, dumbrava se transforma intr-o lume feerica, populata de vietati si personaje de basm.


Duminica, 28 iunie, cu incepere de la  ora 10:00: VERONICA.

*Veronica (Lulu Mihăescu) este o fetiţă drăgălaşă şi zvăpăiată care trăieşte într-o casă de copii. De ziua ei, când împlineşte 5 ani, Zâna zânelor îi dăruieşte un obiect neobişnuit: o “traistuţă fermecată”, care-i poateîndeplini toate dorinţele. Cu o condiţie: fetiţa trebuie să fie cuminte, darnică, respectuoasă şi prietenoasă cu cei din jurulei. Încântată, Veronica uită promisiunea…


Duminica, 28 iunie cu incepere de la ora 12:00: MAMA.

*Lupul si banda sa rapesc iezii Caprei, pretinzandu-i o rascumparare substantiala. Ecranizare a povestirii "Capra cu trei iezi" de Ion Creanga. Singurul film romanesc realizat in trei versiuni (romana, rusa, engleza) si partial in franceza.


Vizionarea filmelor este gratuita, dar accesul in Salina Turda se face pe baza de bilet. Tariful de intrare la Salina Turda fiind 20 lei pentru adulti, 12 lei pentru pensionari si 10 lei pentru  copii, elevi si studenti.

„Caravana filmului românesc” este un proiect iniţiat şi derulat de Asociaţia Cine Cultura şi MDV Audio Studio, la Turda fiind realizat în colaborare cu Primăria Municipiului Turda şi Salina Turda.

Ultimele Stiri
abonare newsletter