Actualitate

Fructele goji şi uleiul de nuci, cele mai căutate la „Produs de Cluj”

<p /><img src="documente/stories/06_iunie/15_ziua/04 tarabe expozanti targul produs de cluj rp 29.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Clujenii au apreciat şi delicatesele culinare precum balmoş-ul sau gulaş-ul.

 

 


 

Prima ediţie a târgului „Produs de Cluj”, organizat în weekend în parcarea hipermarketului Cora, a fost un real succes, a precizat ieri preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe.


 

El a dezvăluit că în perioada următoare vor fi organizate mai multe astfel de târguri în judeţul Cluj, la Turda şi la Dej, urmând ca apoi „Produs de Cluj” să ajungă la Bistriţa.


„A fost o primă ediţie a târgului, aşa că am avut mari emoţii, dar suntem mulţumiţi de ceea ce am reuşit să realizăm. Am avut 60 de standuri cu 124 de participanţi. Au fost şi foarte multe firme importante din Cluj, precum Ursus, Clujana, Farmec, Jolidon, Terapia, Napolact şi chiar şi Salina Turda”, a declarat Alin Tişe.

 


25 de tone de legume şi 7 tone de brânzeturi

 


La târg au luat parte şi 60 de meşteşugari populari. În cele trei zile de târg s-au vândut 25 de tone de legume, 7 tone de brânzeturi şi lactate, 1.500 de porţii de balmoş şi 1.100 de porţii de gulaş. La fel de bine vândute au fost şi băuturile alcoolice de la Ursus şi Prodvinalco. În ceea ce priveşte cele mai căutate produse, acestea au fost uleiul de nuci presat la rece, fructele goji şi mierea de albine. Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean, de mare succes s-au bucurat şi spectacolele Teatrului de Păpuşi „Puck”.

 

Târg şi la Bistriţa

„Se pare că sloganul sub care vrem să ne funcţionăm, «Un produs pentru un loc de muncă» începe să dea rezultate. În următoarele ediţii în alte zone importante din judeţ, precum Turda şi Dej, iar apoi vrem să ajungem la Bistriţa. Câştigaţi în mod direct de pe urma acestor târguri sunt producătorii, cărora noi nu le percepem nimic. Suntem deschişi, oricine poate veni alături de noi, nu avem intenţia să eliminăm pe nimeni”, a mai arătat Tişe. Vizitatorii au avut posibilitatea de a participa la o tombolă cu premii oferite de expozanţi, constând în 30 de coşuri cu produse tradiţionale.

Printre invitaţii speciali la prima ediţie a târgului “Produs de Cluj” s-au numărat marele actor clujean Florin Piersic, trupa Semnal M şi artiştii Sava Negrean Brudaşcu, Dumitru Fărcaş şi Aurel Tămaş. Bugetul pentru organizarea primului târg „Produs de Cluj” s-a ridicat la aproximativ 100.000 de lei, iar bugetul total pentru anul acesta ajunge la 500.000 de lei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter