Actualitate

Marin Moraru a primit Premiul de Excelenţă la TIFF - GALERIE FOTO

Îndrăgitul actor, Marin Moraru, a primit sâmbătă, 6 iunie, Premiul de Excelenţă la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF).

Marin Moraru a fost distins cu Premiul de Excelenţă la Gala de Decernare a Premiilor, din cadrul TIFF, care a avut loc sâmbătă, la Teatrul Naţional din Cluj-Napoca. Premiul i-a fost înmânat de Andreea Esca şi Cătălin Ştefănescu. Florin Piersic i-a trimis o scrisoare marelui actor prin care şi-a exprimat sentimentele, admiraţia şi l-a felicitat pe Marin Moraru pentru premiu. Actorul a fost aplaudat minute în şir de public.

„Sunteţi drăguţi şi primitori. Această scenă m-a primit de multe ori în turneele mele prin ţară. Mulţumesc TIFF-ului, care azi împlineşte 14 ani, pentru onoarea şi prietenia cu care m-a onorat. Vă mulţumesc dumneavoastră şi domnului Giurgiu”, a declarat Marin Moraru la primirea premiului.


Actorul are o carieră în film şi teatru ce se întinde pe şase decenii. Debutul în cinematografie l-a avut alături de Ion Besoiu, Toma Caragiu, Amza Pellea și Colea Răutu în pelicula „Haiducii” din 1966, iar după absolvirea Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale” în 1961, sub îndrumarea lui Dinu Cocea, a jucat pe scena Teatrului Tineretului timp de trei ani, apoi la Teatrul de Comedie și Bulandra.

Sâmbătă a avut loc la Cinema Arta o proiecţie specială în care marele actor a jucat, iar rolul său a rămas memorabil. Este vorba despre comedia ,,Opreaţiunea Monstrul” din 1976, regizată de Manole Marcus, după un scenariu de Titus Popovici. În film, un grup de cinci bărbaţi pleacă fără ştirea nevestelor într-o expediţie în Deltă unde, la pescuit și la vânătoare, ajung în situaţii neașteptate.


Articol scris de Carmen Bizău, studentă la Departamentul de Jurnalism, FSPAC-UBB, anul I

Ultimele Stiri
abonare newsletter