Actualitate

Nastassja Kinski și Marin Moraru, printre personalitățile invitate în ultimele zile de TIFF 2015

Ultimul weekend la Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) îi aduce la Cluj pe Nastassja Kinski și Marin Moraru. Cei doi sunt invitații speciali ai festivalului în acest an și vor fi prezenți la gala de închidere de sâmbătă, 6 iunie, ora 20.30, la Teatrul Național din Cluj.

Nastassja Kinski va primi Premiul Special pentru contribuția adusă cinematografiei mondiale, iar lui Marin Moraru îi va fi acordat Premiul de Excelență TIFF 2015.

Înaintea galei, cei doi vor participa la proiecțiile speciale dedicate lor și se vor întâlni cu publicul din Cluj. Vineri, Marin Moraru va prezenta „Operațiunea Monstrul” (1976), de Manole Marcus, de la 14.15, la Cinema Arta, și va fi invitatul lui Mihnea Măruță la TIFF Lounge, de la 17.00.


Sâmbătă, Nastassja Kinski va introduce "Paris, Texas" (1984), în regia lui Wim Wenders, de la 16.15, la Casa de Cultură a Studenților, după care va vorbi despre cariera ei la TIFF Lounge, de la 17.00.

Un alt invitat de marcă al TIFF, Mircea Daneliuc, căruia festivalul îi dedică o retrospectivă, vine pentru o rară întâlnire cu publicul vineri, de la 12.00, la Napoca 15, moderată de Tudor Giurgiu.


Cineastul american Timothy Wheeler, nominalizat la Premiile Emmy, va susține un alt masterclass de la ora 17.00.

Tot vineri, înainte de proiecția filmului „Un etaj mai jos”, de Radu Muntean, de la ora 19.30, la Cinema Florin Piersic, va avea loc prezentarea celor zece actori selectați anul acesta în programul '10 pentru FILM'. În cadrul Zilelor Filmului Românesc, între 4 și 6 iunie, cei zece au luat parte la workshop-uri, premiere de film și dezbateri și au fost introduși celor direct interesați să descopere talente noi în cinema - regizori, producători români și străini, directori de casting și agenți.


Cea de a 14-a ediție a TIFF se va încheia în 7 iunie. Festivalul este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociația pentru Film și Cultură Urbană, cu sprijinul Ministerului Culturii, Centrului Național al Cinematografiei, Primăriei și Consiliului Local Cluj, Institutului Cultural Român, Consiliului Județean Cluj, Programului Europa Creativă - MEDIA al Uniunii Europene.

abonare newsletter