Actualitate

Mihaiela Cordoş, soţia senatorului Alexandru Cordoş, plasată în arest la domiciliu

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis că Mihaiela Cordoş, soţia senatorului Alexandru Cordoş să fie plasată în arest la domiciliu.

Mihaiela Cordoş, soţia senatorului Alexandru Cordoş, plasată în arest la domiciliu

Instanţa supremă a admis contestaţia Mihaielei Cordoş la decizia de prelungire a arestului preventiv în cazul său. Decizia este definitivă, Mihaiela Cordoş urmând să fie cercetată în arest la domiciliu, potrivit Mediafax.

Soţia senatorului Alexandru Cordoș, Mihaiela Cordoş, referent la Spitalul Judeţean Cluj, a fost arestată în 24 aprilie, fiind acuzată de procurorii DNA de trafic de influenţă în formă continuată.


Senatorul Alexandru Cordoş, care s-a autosuspendat între timp din PSD, soţia acestuia, Mihaiela Cordoş, şi fiica lor Andreea au fost puşi sub urmărire penală de procurorii DNA pentru fapte de corupţie.

Mihaiela Cordoş, referent la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Cluj-Napoca, este urmărită penal pentru trafic de influenţă, în formă continuată (26 acte materiale), în timp ce soţul şi fiica sa sunt acuzaţi de complicitate la trafic de influenţă, în formă continuată.


Potrivit unui comunicat al DNA, începând cu noiembrie 2014, Mihaiela Cordoş a pretins de la mai multe persoane sume de bani cuprinse între 1.000 şi 10.000 lei, pentru ca, prin influenţa pe care ea şi soţul său o aveau asupra persoanelor cu funcţii de conducere din Spitalul Clinic Judeţean Cluj, Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj şi alte instituţii publice să obţină cumpărătorilor de influenţă posturi/locuri de muncă cum ar fi cele de: profesor suplinitor, infirmier, asistent medical, juristconsult etc.

abonare newsletter