Actualitate

Cartea Adrianei Săftoiu, record de vânzări

Cartea „Cronică de Cotroceni“, scrisă de Adriana Săftoiu, fost consilier al lui Traian Băsescu, a înregistrat un record de vânzări şi în online, după ce tirajul tipărit a fost rapid epuizat, în acest moment fiind disponibilă în exclusivitate, în format digital, pe elefant.ro, la preţul de 24,95 lei.

eBook-ul, care a stârnit deja controverse, are vânzări, în numai câteva zile, de peste o mie de exemplare şi se anunţă a fi unul dintre cel mai bine vândute titluri ale lunii mai, pe elefant.ro, scrie Mediafax.

Cartea „Cronică de Cotroceni“ a apărut în colecţia „Ego-Grafii“ a editurii Polirom şi a fost bestseller la ediţa din acest an a Salonului Internaţional de Carte Bookfest (20 - 24 mai), unde, de altfel, a fost şi lansată.


Numele Adrianei Saftoiu este prezent în conştiinţa publică şi a specialiştilor mass-media mai ales datorită profesionalismului prin care s-a remarcat în anii când a fost consilier prezidential şi purtător de cuvânt al preşedintelui României.

Scrisă cu nerv, cu un spirit de revoltă bine temperat, şi bazându-se pe iscusinţa autoarei de a analiza retrospectiv fapte la care a fost martoră nemijlocit, cartea Adrianei Saftoiu se constituie astfel într-o mărturie despre o epocă şi câteva dintre personajele ei aflate la putere sau în preajma acesteia, dar şi despre ce se poate întâmpla atunci când convingerile personale ajung să se afle în opoziţie cu ale celor din jur, scrie Mediafax.


„Prima mea zi la capătul a zece ani de colaborare cu Traian Băsescu a fost vineri, 30 martie. Dimineaţă a sunat telefonul. Nu îmi era greu să-mi imaginez cine ar fi putut să fie. N-am răspuns. În sfârşit, eram liberă de contract. Apoi, telefonul a sunat din nou. «Te caută Preşedintele», m-a informat bine cunoscuta voce de la secretariat. «Nu mai lucrez la Cotroceni. Poţi să-i spui că nu am răspuns la telefon»", spune Adriana Săftoiu.

Adriana Săftoiu este absolventă a Facultăţii de Litere, secţia Română-Spaniolă a Universităţii din Bucureşti. A fost jurnalist, purtător de cuvânt al Guvernului Radu Vasile, între 1998 şi 2000, consilier al preşedintelui României şi purtător de cuvânt al Administraţiei Prezidentiale, în perioada 21 decembrie 2004 - 30 martie 2007, şi membru în Parlamentul României, de unde, în ianuarie 2012, şi-a dat demisia de onoare.

Etichete: adriana saftoiu
Ultimele Stiri
abonare newsletter