Actualitate

Un bloc cu 18 camere, cauza unui conflict juridic între Primărie și Liberty Technology Park

De cel puțin trei ani, Primăria Cluj-Napoca și Liberty Technology Park nu au reușit să rezolve o situație legată de un imobil de pe platforma fostei fabrici Libertatea.

Un bloc cu 18 camere de pe platforma Liberty Technology Park (fosta fabrică Libertatea) este subiectul unui conflict juridic între parcul tehnologic și Primăria Cluj-Napoca. Imobilul este proprietate privată a Primăriei, astfel că autoritățile locale au cerut Liberty Technology Park să predea imobilul, liber de sarcini, și să achite debitele restante la chirie, deși în blocul respectiv mai locuiesc foști angajați ai fabricii Libertatea.

În urmă cu trei ani, Primăria a câștigat în instanță plata de către Liberty Technology Park a 250.000 lei, dar acum cei de la Liberty solicită anularea hotărârilor prin care sunt obligați să achite majorări de întârziere și plata unei taxe de ocupare abuzivă. Aceștia consideră că hotărârile de Consiliu Local sunt ilegale. În acest sens, în ședința de Consiliu Local de vineri, a fost prezentată o informare care prezintă situația și cerințele celor de la parcul tehnologic.


“Municipiul Cluj-Napoca a notificat locatara ca în termen de 30 de zile de la primirea adresei, adică 26.11.2012, să achite debitele și să predea liber imobilul ce face obiectul contractului de închiriere, iar în caz de refuz se va institui în sarcina sa, începând cu ziua imediat următoare expirării termenului, taxa de ocupare abuzivă, conform dispozițiilor HCL nr. 48/2010”, se arată în informarea prezentată în ședința de Consiliu Local.

La câteva zile distanță, Liberty Technology a venit cu precizarea că nu poate preda imobilul întrucât în imobil încă locuiesc foști angajați ai fabricii Libertatea. “Societatea revine cu precizarea că nu mai dorește prelungirea contractului, dar având în vedere că în imobil locuiesc persoane care în prezent nu mai lucrează la SC Libertatea SA, iar în cazul în care aceștia ar trebui evacuați s-ar crea o situație dramatică, motiv pentru care SC Libertatea SA nu poate preda imobilul liber”, mai este notat în informare.


Din cauză că Liberty Technology Park nu a predat imobilul, prin decizia instanței este obligată, ca pe lângă cei 250.000 lei (care reprezintă chiria restantă și taxa de ocupare abuzivă a clădirii) să mai achite în continuare taxa de ocupare abuzivă, adică aproape 1.128 lei/zi, până la predarea imobilului. De asemenea, cei de la parcul tehnologic sunt obligați să plătească în continuare majorările de întârziere în cuantum de 0,5%/zi de întârziere până la plata efectivă a debitelor.

Liberty Technology Park Cluj a fost ridicat pe locul fostei fabrici Libertatea și este un proiect dezvoltat de Fribourg Development, diviziunea de Real Estate a Fribourg Investments deținută de omul de afaceri și fostul viceprim-ministru al economiei și reformelor și premier al Republicii Moldova, Ion Sturza.


Liberty Technology Park Cluj ocupă o suprafață de 45.000 mp și este destinat companiilor din IT&C și R&D.

Ultimele Stiri
abonare newsletter