Actualitate

Parkingul privat din Mărăști e gol. Primăria construiește parking nou peste drum

Din anul 2013, Primăria Cluj-Napoca nu a mai dat în folosință niciun parking nou în cartiere.

Primăria municipiului Cluj-Napoca a inițiat o acțiune de consultare preliminară a cetățenilor interesați cu privire la intenția construirii unui nou parking suprateran în cartierul Mărăști. Viitorul parking va avea o capacitate minimă de 400 locuri și urmează să fie amplasat  pe terenul care se află în incinta formată la sud de blocul 10 de pe Calea Dorobanților nr. 105-107, la est de blocul M3 situat pe aleea Bibliotecii, la nord de blocurile 2A și 2B situate pe Bd. 21 Decembrie 1989 nr.150-152, iar la vest de către Complexul Piața Agroalimentară Mărăști.

Viitorul parking din Mărăști va fi construit vis a vis de parkingul privat din spatele Pieței Mărăști, care stă pe jumătate gol. Luni dimineața, primele trei etaje erau ocupate aproape în întregime, dar următoarele patru etaje erau goale. Liftul nici nu este funcțional la etajul șapte, semn că niciodată nu este folosit.


“În această etapă de consultare prealabilă fiecare vecin/rezident, agent economic, asociație sau membru al acestora are ocazia să-și exprime opțiunea în scris. Consultarea va conține tabele cu proprietarii care sunt de acord sau nu, inclusiv cu cei care își rezervă dreptul de a fi indeciși. Cei care nu sunt de acord cu investiția propusă vor formula separat o adresă proprie și își vor susține motivele și argumentele pertinent”, au declarat reprezentanții Biroului Mass-Media din cadrul Primăriei.

După elaborarea Planului Urbanistic de Detaliu și trecerea acestuia prin analiza de specialitate a Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism, cei interesați vor fi invitați să-și spună din nou părerea într-un cadru organizat la sediul Primăriei municipiului Cluj-Napoca.


Cei care dețin locuri de parcare sau garaje în incinta menționată sau pe Calea Dorobanților și pe Bd. 21 Decembrie 1989 vor beneficia de prioritate în repartiția locurilor de parcare din parkingul construit în urma derulării investiției propuse.

“Prin amenajarea noului parking se are în vedere organizarea eficientă, funcțională și estetică a spațiului, eliminarea construcțiilor si a amenajărilor parazitare, asigurarea unui număr suficient de locuri de parcare, fluidizarea circulațiilor auto și decongestionarea arterelor principale, crearea și dezvoltarea de spații verzi, locuri de joacă, de odihnă și petrecerea timpului liber și, implicit, creșterea semnificativă a calității vieții”, au afirmat reprezentanții Primăriei.


În Cluj-Napoca există patru parkinguri de cartier (pe Primăverii, Mehedinți, Băișoara, Fabricii) plus cel din centru, de pe strada Moților. Se află în construcție parkingul de pe Negoiu și urmează să fie construit un parking tot pe strada Primăverii.

Ultimul parking dat în folosință a fost cel din Mărăști, de pe strada Fabricii, în anul 2013.

abonare newsletter