Actualitate

Asigurare pentru transplant cu celule stem, lansată la iniţiativa Biogenis

<p> </p> <p /><img src="documente/stories/06_iunie/10_ziua/stem fin.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Premieră: pe piaţa din România a fost lansat Stem Cell, un produs de asigurare dedicat transplantului de celule stem.

Compania Platinum Asigurări-Reasigurări, la iniţiativa Biogenis, Banca de Celule Stem, în parteneriat cu Asigest Broker de Asigurare, lansează produsul de asigurare dedicat transplantului de celule stem - Asigurarea Stem Cell.

 


Produsul este o asigurare de nişă, complexă, care acoperă toate costurile şi cheltuielile generate de un transplant de celule stem. Produsul de asigurare a fost creat ca răspuns la o nevoie existentă în piaţă, în contextul unui număr tot mai mare de părinţi care apelează la recoltarea şi stocarea de celule stem din cordonul ombilical.

Asigurarea pentru transplant de celule stem Stem Cell aduce un sprijin financiar complet părinţilor la nevoie, rapid şi în timp util, acoperind costurile şi cheltuielile unui transplant de celule stem, efectuat atât în România, cât şi în străinatate – Uniunea Europeană, dacă transplantul nu poate fi efectuat în România.


 

Servicii complete


 

„Serviciile Biogenis s-au dezvoltat în fiecare moment ca urmare a cerinţelor viitorilor părinţi. Suntem prima bancă din România ce a stocat concentrat de celule stem, nu sânge integral, într-un contract supus direct legislaţiei române, prima bancă ce a oferit stocare în două recipiente pentru două utilizări la o singură recoltare şi prima bancă ce a stocat celule stem mezenchimale izolate din cordonul ombilical. Acest nou produs creat astăzi face din Biogenis o bancă de celule stem cu ofertă completă, de la recoltare (sânge de cordon şi porţiune de cordon), transport (gratuit oriunde în lume pentru rudele de gradul unu şi doi) şi până la utilizare (prin produsul lansat astăzi). Biogenis este în acest moment prima şi singura bancă din România care oferă un serviciu complet pentru celulele stem”, a declarat Cristian Lăcraru, director de marketing şi comunicare Biogenis.


Asigurarea Stem Cell are ca principale beneficii acoperirea cheltuielilor de transplant, investigaţii şi tratament precum şi cheltuielile de transport şi cazare (asigurat şi însoţitor), acces la servicii medicale de calitate şi, în plus, pot beneficia de intervenţia de transplant chiar părintele sau / şi ceilalţi copii (ca asiguraţi adiţionali).

 


Avantaje

 

Principalele avantaje ale Asigurării Stem Cell sunt:

1. Acoperirea tuturor costurilor şi cheltuielilor generate de efectuarea unui transplant de celule stem, după cum urmează:
Costuri/cheltuieli medicale necesar a fi efectuate pentru:
teste şi proceduri pre-transplant, inclusiv tratamentul efectelor secundare;
transplantul efectuat asiguratului cu celule stem proprii recoltate la naştere din cordonul ombilical, şi/sau cu celule stem multiplicate din celule stem proprii (numai dacă această procedură este considerată procedură standard);
transplantul efectuat asiguraţilor adiţionali nominalizaţi în poliţa de asigurare cu celulele stem proprii asiguratului, recoltate la naşterea acestuia;
tratamentul efectelor secundare, complicaţiilor care pot apărea după efectuarea transplantului, dar nu mai târziu de 12 luni de la data efectuării acestuia;
alte cheltuieli medicale aferente transplantului asigurat.

Costuri/cheltuieli suplimentare necesare asiguratului în deplasările efectuate în vederea intervenţiei de transplant, precum şi în vizitele medicale pre şi post transplant (în sublimita a 10.000 euro), după cum urmează:
cheltuieli cu transportul asiguratului (inclusiv transport de specialitate medical) precum şi a maximum 2 însoţitori ai acestuia;
cheltuieli cu cazarea asiguratului precum şi a maximum 2 însoţitori ai acestuia.

 

2. Acoperire cost eficientă, accesibilă unei familii cu venituri medii din România, pentru o limită de despagubire ridicată (până la maxim 200.000 Euro în UE şi 100.000 Euro în România).

 

3. Lista complexă de boli / afecţiuni grave / terminale pentru care Stem Cell acoperă costurile de transplant de celule stem recoltate din cordonul ombilical al asiguratului.

Poliţa Stem Cell oferă acoperire asiguratului, tuturor fraţilor şi/sau surorilor acestuia, precum şi părinţilor biologici.

Produsul se adresează oricărei persoane căreia i s-au recoltat la naştere celule stem, proprietar al unui depozit de celule stem proprii stocate într-o bancă depozitară de celule stem autorizată de statul român, precum si părinţilor naturali şi fraţilor/surorilor sale.

abonare newsletter