Actualitate

Pe unde scapi de ambuteiajele din Floreşti? Vezi harta noului drum

În curând, drumul dintre Floreşti şi Cluj-Napoca nu va mai fi un calvar şi nu va mai dura zeci de minute, nici chiar la ore de vârf.

Primăria Floreşti va amenaja un drum care porneşte din strada Tăuţiului, continuă pe deasupra unităţilor militare şi apoi se bifurcă spre DN1/Avram Iancu pe direcţia Metro sau după 200 de m tot spre DN1, pe direcţia Polus/Epinvest. Laţimea drumului va permite o  circulaţie pe două sensuri.

„Acest nou drum, cel de pe sud, va fi unul de macadam şi poate pe viitor chiar îl vom asfalta. Acum se lucrează la rigole şi la calea de rulare”, a spus Şulea.


Cei care muncesc în Floreşti sau care îşi duc copii la şcoală nu vor mai fi prinşi în ambuteiajele care se formează la orele de vârf pe strada Avram Iancu şi vor economisi în acest fel minute bune din timpul lor.

„Legătura va fi folosită de cei din Tăuţi sau din zona de Sud a comunei, lucru ce va duce la o eliberare a  traficului de pe Avram Iancu/DN1”, a declarat primarul comunei.


Drumul se află pe partea de sud a comunei, amenajat din fonduri proprii ale administraţiei publice locale din comuna Floreşti. „Dacă autorităţile centrale nu ne ajută deloc, ne descurcăm pe plan local”, a spus Horia Şulea.

Autorităţile din comună au precizat că anul viitor va fi asfaltat drumul care face legătura cu zona de vest a cartierului Grigorescu. „Am creat acest nou drum pe partea de sud şi, în funcţie de cum evoluează situaţia, anul viitor suntem pregătiţi să asfaltăm drumul de pe partea de nord, cel care face legătura cu zona de vest a cartierului Grigorescu”, a conchis primarul comunei Floreşti, Horia Şulea.


Noua rută nu va fi realizată în locul drumului de ocolire

„Să fim înţeleşi, acest drum nu este în locul Drumului de Ocolire Sud. Într-adevăr urmăreşte o porţiune calea viitorului drum de ocolire, dar atât. Drumul de Ocolire sud, proiect care continuă, fiind în derulare, va avea un ecartament mult mai larg, e asfaltat, are pistă de biciclete şi trotuare. Acolo urmează să fie mutaţi stâlpii, să se creeze şi o porţiune de drum în totalitate nou, e o lucrare mult mai amplă”, a încheiat Horia Şulea.

Ultimele Stiri
abonare newsletter