Actualitate

Un tânăr din Cluj, urmărit internaţional pentru tâlhărie şi lipsire de libertate în Austria, prins de poliţişti

Un bărbat de 30 de ani urmărit internaţional, din localitatea Recea Cristur, a fost prins la data de 7 mai de poliţiştii clujeni.

sursa foto: unirea.ro sursa foto: unirea.ro

Pe numele acestuia, autoritățile judiciare din Austria au emis un mandat european de arestare pentru săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie gravă, lipsire de libertate, înstrăinarea mijloacelor de plată, reținere de documente și o infracțiune la regimul armelor.

Cel în cauză a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore, iar instanța competentă a dispus arestarea pentru 30 de zile.


Bărbatul a fost încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, până la predarea către autoritățile judiciare din Austria.

În perioada 30 aprilie — 8 mai, în urma schimbului suplimentar de informații prin intermediul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională — Inspectoratul General al Poliției Române, au fost localizate, pe teritoriul României, 156 de persoane care făceau obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen).

Ultimele Stiri
abonare newsletter