Actualitate

Aţi avut probleme cu cardul? Probabil sunteţi victima unor hoţi bulgari care acţionau în Cluj

Poliţiştii și procurorii D.I.I.C.O.T. din Cluj au prins doi bărbați, cetățeni bulgari, care au obținut ilegal informațiile de pe 54 de carduri bancare. Aceștia au fost reținuți și urmează a fi prezentați magistraților, cu propunere de arestare preventivă.

La data de 5 mai, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca și procurorii D.I.I.C.O.T. Cluj-Napoca au identificat doi bărbați, de 24 și 30 de ani, cetățeni bulgari, bănuiți de operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice şi transfer neautorizat de date informatice.

Cei doi au montat la datele de 2 şi 3 mai 2015 pe bancomatul unei bănci din municipiul Cluj-Napoca echipamente folosite pentru copierea datelor de carduri bancare, deținute ilegal, în vederea valorificării datelor bancare obţinute cu ajutorul acestora.


De asemenea, bărbații au transferat neautorizat datele informatice conţinute de cardurile utilizate la bancomat în dispozitivul de tip skimmer, fiind compromise, în total, 54 de carduri.

Totodată, aceștia sunt bănuiți că, în zilele de 20 și 23 aprilie, au copiat ilegal informații conținute la un bancomat din Constanţa. 


Bărbații au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând să fie prezentaţi Tribunalului Cluj, cu propunere de arestare preventivă.     

Ultimele Stiri
abonare newsletter