Actualitate

Români, printre pasagerii feribotului care a luat foc în largul Insulelor Baleare

Printre cele 156 de persoane evacuate marți de pe un feribot cuprins de flăcări în apropierea coastelor spaniole ale Mediteranei se numără și români, au anunțat autoritatea portuară din Insulele Baleare.

Feribotul „Sorrento”, care făcea legătura între Palma de Mallorca și Valencia (estul Spaniei), „este în flăcări și toată lumea a fost evacuată”, a declarat marți seara un reprezentant al companiei Transmediterranea, proprietara feribotului.

Potrivit primelor informații furnizate de această companie, pasagerii provin din cel puțin 12 state, respectiv Spania, Germania, România, China, Columbia, Ecuator, Senegal, Argentina, Albania, Australia, Bulgaria și Algeria. Inițial s-a vorbit despre spitalizarea a patru persoane, printre care un italian care ar fi fost grav rănit, dar, potrivit unui anunț furnizat marți seară, toți pasagerii și membrii echipajului au fost evacuați de pe navă și sunt în afara oricărui pericol.


Incendiul a izbucnit la circa 37 de kilometri de Insula Palma. Autoritățile au activat dispozitivul de luptă împotriva poluării ce ar rezulta în urma unei posibile scurgeri de carburanți, existând de asemenea posibilitatea ca feribotul să se scufunde. Imaginile difuzate de site-ul cotidianului Diario de Mallorca au arătat o imensă coloană de fum ieșind din feribot.

Conform echipelor de salvare, inițial comandantul ambarcațiunii a apreciat că nu se impune evacuarea, dar văzând că incendiul crește în intensitate a decis în cele din urmă abandonarea navei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter