Actualitate

Peter Tunde se întoarce la închisoare. Curtea de Apel Cluj menţine decizia Tribunalului care a condamnat-o la închisoare cu executare

Fosta inspectoare adjunctă de la Inspectoratul Școlar Județean Cluj, Peter Tunde, acuzată de fapte de corupție, va executa pedeapa de 2 ani şi 6 luni de închisoare cu executare dată de Tribunalul Cluj, după ce Curtea de Apel a decis luni să-i respingă acesteia contestaţia făcută şi să menţină astfel sentinţa Tribunalului.

Peter Tunde s-a prezentat săptămâna trecută în faţa magistraţilor de la Curtea de Apel Cluj unde a contestat sentinţa dată de Tribunalul Cluj care a condamnat-o la 2 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă în formă continuată, însă judecătorii au amânat atunci pronunţarea deciziei cu o săptămână.

Sentinţa de astăzi este definitivă.


Din pedeapsa de doi ani şi şase luni de închisoare lui Peter Tunde i se va scădea perioada de aproape opt luni în care a fost arestată preventiv sau la domiciliu.

Tribunalul Cluj a condamnat-o pe Peter Tunde, în 28 ianuarie 2015, la doi ani şi şase luni de închisoare cu executare şi interzicerea unor drepturi, pe o perioadă de trei ani după executarea pedepsei, interzicându-i-se inclusiv dreptul de a mai ocupa funcţii de inspector şcolar sau de a mai fi numită în comisii de examen.


Fosta adjunctă a şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj a fost reţinută în 1 septembrie 2014 şi arestată preventiv o zi mai târziu, fiind acuzată că a cerut, potrivit DNA, de la mai multe persoane peste 20.000 de euro, din care a primit 10.300 de euro, pentru a interveni pe lângă membrii comisiilor de bacalaureat pentru ca aceştia să acorde note mai mari sau note de trecere unor candidaţi la bacalaureat.

Peter Tunde ocupa funcţia de inspector şcolar judeţean adjunct din anul 2006, fiind susţinută de UDMR.

Ultimele Stiri
abonare newsletter