Actualitate

DNA verifică cum s-au organizat concursurile la Spitalul Județean Cluj și dosarele de pensii și handicap

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Cluj, Monica Costin, a declarat joi că procurorii DNA au verificat modul de organizare a concursurilor desfășurate în unitatea medicală, dar și modul de întocmire a unor dosare de pensionare și de handicap.

“O echipă de la DNA a făcut un control la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj privind organizarea concursurilor de ocupare a unor posturi în cadrul instituției și întocmirea dosarelor de pensionare și a celor de handicap. Au solicitat și documente, dar nu știu ce perioadă au vizat aceste documente”, a menționat Monica Costin.

Procurorii DNA efectuează joi percheziții la Spitalul Județean Cluj, în cauză fiind implicată Mihaela Lucia Cordoș, soția senatorului Alexandru Cordoș, au declarat surse judiciare.


Sursele citate susțin că procurorii fac cercetări cu privire la Mihaela Lucia Cordoș, care ar fi promis unor persoane, prin traficarea influenței de care se bucura ea sau soțul său parlamentar și în schimbul mai multor foloase și bani, că le obține locuri de muncă. Aceasta ar fi pretins, în perioada 2013 — decembrie 2014, sume diferite (800-1.000-1.500 de euro, 3.000 de lei, 10.000 de lei) de la cel puțin opt persoane.

Potrivit surselor, ar exista indicii că la faptele de trafic de influență participa și soțul ei, senatorul Alexandru Cordoș, de trecerea și influența acestuia prevalându-se Mihaela Cordoș la diverse persoane care voiau să obțină locuri de muncă, promovarea unor examene. Ea susținea că se bucură, mai spus sursele, de influență la conducerea unor instituții cum ar fi Spitalul Clinic Județean Cluj, Inspectoratul Școlar Județean Cluj, Casa Județeană de Pensii Cluj.


Mihaela Lucia Cordoș este angajată de aproximativ 20 de ani la Spitalul Județean Cluj, actualmente ca referent la Serviciul de resurse umane.

Managerul Spitalului Clinic Judeţean Cluj, Petru Şuşcă, a confirmat, joi, că la instituţia pe care o conduce au loc percheziţii, precizând că acestea sunt la Serviciul de Resurse Umane şi adăugând că, oficial, nu a fost informat despre acest lucru.


“Eu sunt acum la Bucureşti, la Ministerul Sănătăţii, dar am auzit că sunt percheziţii la Spitalul Judeţean, la Resurse Umane. Oficial, nu am fost informat, nu ştiu cum sunt legile, în mod normal cred că ar trebui să mi se aducă la cunoştinţă şi oficial că se fac percheziţii", a declarat Petru Şuşcă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter