Actualitate

Control judiciar prelungit pentru Sebastian Ghiță

Procurorii DNA au prelungit, vineri, cu încă 60 de zile, măsura controlului judiciar pentru deputatul PSD Sebastian Ghiţă, în dosarul lui Iulian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta.

Deputatul Sebastian Ghiță a afirmat, la ieşirea din sediul DNA Ploieşti, că procurorii au prelungit măsura controlului judiciar dispusă în urmă cu două luni în dosarul în care este cercetat pentru sprijinirea unui grup infracţional organizat.

Sebastian Ghiţă a susţinut că procurorii nu i-au explicat motivele pentru care au dispus prelungirea măsurii preventive în cazul său.


Întrebat dacă, în opinia sa, există motive pentru care să fie pus sub acuzare în dosarul lui Iulian Herţanu, cumnatul premierului, Sebastian Ghiţă a spus că nu are legătură cu acest subiect pentru că nu îi cunoaşte pe cei de la Hidro Prahova cercetaţi în dosar.

"Dacă domnii procurori consideră, ca pe orice cetăţean, mă cheamă să mă întrebe. Nu au întrebat alte lucruri în plus faţă de declaraţia pe care am dat-o (...) Nu am legătură cu subiectul pentru că nu îi cunosc pe acei oameni de la Hidro Prahova", a afirmat Sebastian Ghiţă, potrivit Mediafax.


Totodată, întrebat în ce măsură îl afectează faptul că se află sub control judiciar, Ghiţă a răspuns: "Mă afectează, am responsabilităţi, am activităţi".

"Orice cercetare trebuie făcută rapid, trebuie găsite argumente sau raţiuni pentru care unui cetăţean să-i îngrădeşti libertăţile", a mai spus Sebastian Ghiţă.


El a precizat că şi din punct de vedere politic este afectat de faptul că numele său apare într-un dosar al DNA: "Evident că orice om politic în momentul în care ajunge să fie investigat de către un procuror are o problemă de imagine, în a convinge cetăţenii şi aşa mai departe".

Întrebat dacă poate confirma informaţia apărută pe surse conform căreia procurorii DNA au ridicat documente de la clubul de baschet CSU Asesoft Ploieşti, Ghiţă a răspuns: "Nu, din câte ştiu eu".


Totodată, el a afirmat, răspunzând unei alte întrebări, că CSU Asesoft a primit finanţări de la bugetul local "la fel ca toate celelalte cluburi din judeţ".

Ultimele Stiri
abonare newsletter