Actualitate

Administratorul unei firme din Cluj, cercetat pentru evaziune fiscală

Administratorul unei societăţi comerciale din localitatea clujeană Dej este cercetat de poliţişti pentru evaziune fiscală. Acesta ar fi reținut pentru el banii destinați plății impozitelor şi contribuţiilor către stat.

În urma cercetărilor efectuate de poliţiştii de investigare criminalităţii economice din cadrul Poliţiei municipiului Dej, s-a dispus continuarea urmăririi penale faţă de un bărbat, de 36 de ani, pentru evaziune fiscală.

„Acesta, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale din Dej, respectiv în calitate de angajator, ar fi reţinut de la angajaţi şi nu ar fi virat către bugetul de stat, în termenul legal, impozitele aferente veniturilor obţinute din drepturile salariale şi contribuţiile pentru sănătate, şomaj şi pensie. Prejudiciul cauzat astfel este de aproximativ 1.000 de lei”, transmit reprezentanții IPJ Cluj.


Totodată, în perioada 2013 – 2014, bărbatul ar fi folosit în scop personal mai multe bunuri și credite ale firmei pentru a favoriza o altă societate în care avea interese.

Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a bărbatului, pentru evaziune fiscală.

Ultimele Stiri
abonare newsletter