Actualitate

Premieră: În Cluj-Napoca, infractorii vor fi identificaţi cu un soft special

Primăria Cluj-Napoca şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj au încheiat un parteneriat pentru identificarea mai rapidă a infractorilor.

Un soft în valoare de 20.000 euro care permite identificarea rapidă a infractorilor, pe baza imaginilor capturate de camerele video din oraş a fost cumpărat de Primăria Cluj-Napoca. Acest soft este o premieră pentru ţara noastră şi urmează să intre în funcţiune peste câteva zile. “Primăria municipiului Cluj-Napoca este prima din România care a achiziţionat un soft, valoarea totală fiind de aproximativ 20.000 euro, care va permite identificarea rapidă a celor care încalcă legea, şi anume cei care fac acte de vandalism pe domeniul public fie că e vorba de persoane fizice sau maşini”, a declarat primarul Emil Boc.

Cu ajutorul acestui soft, se identifică mult mai uşor numărul de înmatriculare, faţa persoanei care comite un act de vandalism pe domeniul public sau alte acte care ţin de încălcarea ordinii şi liniştii publice. Practic, vor fi analizate imaginile capturate de camerele video din oraş.


Pentru a pune în practică acest soft, În şedinţa de Consiliu Local de miercuri a fost votat un proiect de hotărâre care prevede încheierea unui parteneriat între Primăria Cluj-Napoca şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj. “În acest sens, am pus la punct un parteneriat cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean pentru utilizarea softului pentru că ei cei mai buni experţi în domeniu şi sper să fie un model care să fie preluat şi de alte administraţii publice locale din România. Din acest moment se poate da drumul la procedură astfel încât să fie pus în practică. Probabil că Poliţia ne va spune şi care va fi data exactă a intrării lui în vigoare. Avem nevoie de experţii de la Poliţie”, a conchis Boc.   

Ultimele Stiri
abonare newsletter