Actualitate

GALERIE FOTO - UPDATE: Câteva sute de clujeni au protestat faţă de imunitatea parlamentară

Peste 300 sute de clujeni au ieșit în stradă vineri seara, 27 martie 2015, pentru a protesta față de decizia senatorilor de a nu încuviința arestarea preventivă a social-democratului Dan Șova.

UPDATE 19:35 - Protestul s-a încheiat.

UPDATE 18:55 - Protestatarii și-au încheiat marșul și au revenit în Piața Unirii unde scandează în continuare mesaje de protest la adresa actualului Guvern.


Aceștia spun că le este rușine cu actuala clasă politică și își doresc să se renunțe la imunitatea parlamentara pentru ca toți cetățenii României să fie egali indiferent de profesie.

”Am vrut să transmitem (n.r. parlamentarilor) că nouă ne este rușine cu ei și sperăm să ajungă și ei la un moment dat să le fie rușine cu ei înșiși. Ne este rușine cu guvernanții, cu parlamentarii. Dan Șova a pus capacul...Vrem să se renunțe la imunitatea parlamentară de tot”, a declarat pentru Monitorul de Cluj Florin Baciu, în vârstă de 30 de ani, unul dintre protestatari.


”Ne-am săturat să vedem cât au furat și să vedem în fiecare zi ce fac cu noi. Să plece parlamentari... Ne dorim să ajungă oameni competenți și specialiști în funcții. Îmi doresc să se renunțe la imunitatea parlamentară, să fim toți la fel”, a spus la rândul său clujeanca Gabriela Culda, în vârstă de 42 de ani.

UPDATE 18:40 -  Protestatarii au ajuns pe Bulevardul 21 Decembrie, iar numărul lor a crescut la aproximativ 300 de persoane. Aceștia scandează în continuare lozinci precum: ”Dan ș-o va lua” (n.r. aluzie la numele senatorului Dan Șova) și ”Ponta ș-o va lua”.


UPDATE 18:20 - Protestatarii au pornit din Piața Unirii și traversează Bulevardul Eroilor. Aceștia scandează lozinci în primul rând împotriva deciziei Senatului de a nu ridica imunitatea senatorului PSD Dan Șova dar și împotriva Guvernului Ponta. Printre acestea se pot auzi: ”vrem integritate, nu imunitate”, ”afară, afară, cu PSD din țară”, ”Ponta, nu uita, o să mergi la DNA”,  ”jos Guvernul mafiot”, ”jos Ponta, jos, ești un mincinos” sau ”Parlament penal, marș la Tribunal”.

UPDATE: 18:10 - Protestul a început la ora 18:00 în Piața Unirii unde câțiva zeci de clujeni s-au adunat, în ciuda vremii nefavorabile, pentru a-și exprima nemulțumirea față de decizia Senatului cu privire la imunitatea parlamentară a senatorului PSD Dan Sova dar și față de Guvernul Ponta.


Aceștia au adus cu ei pancarte pe care erau scrise lozinci precum: „jos Ponta, jos comunismul”, ”vă rugăm să ne scuzați, nu producem cât furați” sau ”Moliceanu demisia” (n.r. Molicianu = Tăriceanu).

Organizatorii protestului au anunțat traseul marşului, care va fi următorul: Piaţa Unirii - Bd-ul Eroilor - Bd-ul 21 Decembrie - Piaţa Unirii.


------

Protestul de vineri seara a fost anunţat pe reţeaua de socializare Facebook joi, 26 martie, după ce senatorii au respins, miercuri (25 martie 2015) solicitarea privind reținerea și arestarea preventivă a social-democratului Dan Șova, acuzat de săvârșirea a trei infracțiuni de complicitate la abuz în serviciu în dosarul privind fapte de corupție la companiile energetice Turceni și Rovinari.

„Milităm pentru menținerea imunității doar pentru declarații politice. Nu dorim folosirea ei ca paravan pentru infractori! Ne vedem astăzi la ora 18 în Piaţa Universității din Bucureşti! Dan Şova a rămas cu imunitate! Parlamentarii continuă să îşi bată joc de popor şi de justiţie, ignorând mesajul transmis în noiembrie de stradă. E timpul să le reamintim de ce am ieşit în noiembrie! Timpul este scurt. Invitați prieteni la eveniment! Daca vor fi prezenți anumiți oameni politici sau lideri de opinie, ii rugam sa precizeze faptul ca sunt acolo doar ca simpli participanți, la fel ca toată lumea”, precizează o postare publicată joi pe Facebook.

Ultimele Stiri
abonare newsletter