Actualitate

Darius Vâlcov, audiat la DNA, după ce la percheziţii s-au găsit tablouri de Picasso şi Grigorescu

Darius Vâlcov, arestat la domiciliu în dosarul în care este cercetat pentru corupţie, a venit la DNA, vineri, unde a fost audiat aproximativ o oră, după ce la percheziţii la firme şi apropiaţi ai fostului ministru au fost găsite aproximativ o sută de tablouri, unele dintre ele semnate de Picasso, Baba şi Grigorescu.

La ieşirea din DNA, fostului ministru i-au fost adresate mai multe întrebări de către jurnaliştii aflaţi în faţa Direcţiei, Darius Vâlcov răspunzând la toate: "Tot ceea ce voi spune voi spune judecătorilor şi procurorilor".

După ce a plecat de la DNA, Darius Vâlcov s-a deplasat către maşina personală, pe care o parcase în apropierea structurii din Ministerul Public. În momentul în care a încercat să scoată autovehiculul din parcare, fostul ministru a atins cu partea dreaptă a maşinii un zid din apropiere, avariind uşor autoturismul.


Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, procurorii DNA au făcut joi percheziţii în Bucureşti şi judeţul Olt, la firme şi la persoane de încredere ale fostului ministru al Finanţelor.

Anchetatorii au găsit la percheziţii aproximativ o sută de tablouri, printre care şi opere ale lui Picasso, Corneliu Baba şi Nicolae Grigorescu, care ar fi fost achiziţionate de la case de licitaţii. În urma cercetărilor, au fost identificate două case de licitaţii din Bucureşti, de unde ar fi fost achiziţionate tablourile, cele mai multe fiind cumpărate de Lucian Petruţ Şuşală pentru Darius Vâlcov.


Sursele citate au precizat că Darius Vâlcov intenţiona să deschidă o galerie de artă în Bucureşti, iar în acest scop luase un spaţiu şi începuse amenajarea, dar, din cauza cercetărilor, ar fi ascuns tablourile la patru persoane de încredere.

Anchetatorii ar fi găsit unele tablouri prin dulapuri sau pe sub paturi, din cauza faptului că Vâlcov şi oamenii săi de încredere s-ar fi grăbit să le ascundă, au mai arătat sursele citate.


Conform aceloraşi surse, din datele anchetei nu rezultă că Vâlcov era cunoscător de artă, dar a identificat în achiziţia operelor de artă o posibilitate de a ascunde provenienţa banilor obţinuţi prin traficarea influenţei şi fapte de corupţie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter