Actualitate

Percheziţii la hoţii din apartamente. Doi bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore

Domiciliile a doi tineri, bănuiţi că ar fi furat bunuri dintr-o locuinţă, au fost percheziţionate marţi, 24 martie, de oamenii legii. Prejudiciul creat de cei doi este de aproximativ 10.000 de lei. Bărbaţii au fost reţinuţi pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Cluj-Napoca – Secţia 1 Poliţie, cu sprijinul celor din cadrul Secţiei 3 de Poliţie Rurală Baciu, au efectuat percheziţii domiciliare la doi tineri, bănuiţi de furt calificat.

Cei doi tineri în vârstă de 23 şi 24 de ani, din Baciu, la sfârşitul lunii ianuarie, au pătruns în locuinţa unui bărbat, de 60 ani, din Cluj-Napoca, prin escaladarea gardului şi forţarea uşii de acces. Din imobil au furat bijuterii şi bani, cauzând un pejudiciu de aproximativ 10.000 de lei.


„În urma percheziţiei au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, articole vestimentare, cu privire la care există indicii că ar fi fost utilizate la comiterea faptei ilicite. Faţă de cei doi s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, urmând a fi prezentaţi în faţa instanţei competente cu propunere de arestare preventivă”, au declarat reprezentanţii IPJ Cluj.

Cercetările continuă în cauză pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, sub coordonarea unităţii de parchet competente.


Pentru a nu fi victima unor astfel de fapte, Poliţia vă recomandă să:

- nu lăsaţi uşa de acces în locuinţă neasigurată, chiar dacă părăsiţi imobilul pentru scurt timp!

- nu faceţi publică plecarea dumneavoastră de la domiciliu. Rugaţi vecinii de încredere să vă supravegheze locuinţa. Procedaţi la fel şi dumneavoastră când aceştia sunt plecaţi.


- nu ţineţi valori importate în locuinţă fără a vă lua toate măsurile de prevenire a sustragerii lor şi nu faceţi cunoscut acest aspect

- când sunteţi acasă, asiguraţi uşa cel puţin cu lanţul de siguranţă, astfel încât să vă protejaţi de musafirii nepoftiţi.

abonare newsletter