Actualitate

Semifinala GBOB Transilvania a fost câştigată de Vespera şi Face Today

Ascultătorii de muzică rock au avut parte de o seară incendiară la GBOB Transilvania. Trupele Vespera şi Face Today au câştigat semifinala GBOB Transilvania, care a avut loc în clubul Hard din Cluj.

Formaţia Face Today; FOTO: Călin Ilea Formaţia Face Today; FOTO: Călin Ilea

După ce s-a numărat votul publicului, juriul a decis să permită participarea pentru două formații la finala națională GBOB România în luna noiembrie 2015: Vespera din Cluj și Face Today din Odorheiul Secuiesc.

16 trupe au urcat pe scenă sâmbătă, 21 martie, pentru a-i încânta şi convinge pe cei prezenţi că merită să câştige semifinala GBOB Transilvania. Concursul a început de la ora 19:00 şi s-a încheiat în miez de noapte.


„Nu există alt eveniment sau altă competiție la Cluj-Napoca unde consumatorul de muzică, avid de nou, să aibă șansa să vadă atâtea formații într-o singură seară. Am avut parte de o serie întreagă de formații competitive în seara concursului: Face Today, Rattlejack, Hybrid Symphony, Steretrombone, Kaidun, Divided By Perception și Vespera au fost preferatele juriului, în timp ce Times of Need, Hybrid Symphony, Stereotrombone, Divide By Perception, Caustic și Vespera  au fost preferate de public”, a declarat directorul GBOB România, Richard Constantinidi.

La eveniment au venit peste 250 de oameni, clubul fiind plin.


„Totul este bine până acum. Cred că trebuia să fie organizat într-un loc mai mare, dar poate nimeni nu şi-a imaginat că o să vină atâta lume. În general totul e bine: lume bună, muzică bună”, a spus spectatorul Gabriel.

„Mi se pare chiar frumos. Şi oamenii şi muzica”, a declarat Raluca, fiind prezentă la concert alături de prietena ei.


„Evenimentul este foarte frumos. Îmi place atmosfera de aici. Iniţiativa GBOB este foarte bună pentru că le oferă posibilitatea trupelor să se afirme. Se vede că există o varietate foarte largă a trupelor”, a conchis Stanik Bence, prezent la concert alături de prietenii săi.

La final toate formaţiile au primit premii din partea juriului.  Premiul de cântare la Hard Club Cluj în iunie 2015 a fost câştigat de Vespera. Premiul de Spot la festivalul Eurock Christmas Festival 2015 care va avea loc la Târgu Mureș în decembrie a fost câştigat de Divided By Perception. Premiul de Spot la festivalul Electric Castle 2015 care va avea loc la Bonțida în luna iunie a fost câştigat de Face Today. Trupa Vespera a câştigat şi o prezentare video profesionistă realizată de BalconyTV.


La evenimentul de la Cluj au participat 16 trupe: AltFive, Caustic, Divided by Perception, DØTS, The Emp, Face Today, Gecko, Hybrid Symphony, Kaidun, Konthrast, My Hands In Chains, Nuclear Muffin, Rattlejack, Stereotrombone, Times of Need şi Vespera.

abonare newsletter