Actualitate

1.300 de reţete compensate prescrise pentru morţi

<p />Un control realizat la nivel naţional de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a scos la iveală faptul că în judeţul Cluj au fost prescrise 17 reţete pentru persoane decedate, în primul trimestru al acestui an.

De asemenea, au fost descoperiţi 25 de medici care au scris reţete incorecte şi 29 de reţete incorecte. Potrivit datelor CNAS, prejudiciul total este în valoare de aproximativ 4.200 lei.

La nivel naţional, peste 1.300 de reţete au fost prescrise pentru morţi, aproape 20.000 de CNP-uri au fost inexistente sau incorecte şi aproape 2.800 de medici au scris reţete incorecte. Valoarea totală a prejudiciilor se ridică la aproximativ 160.000 lei.


CNAS a început o analiză a prescrierilor de medicamente în ambulatoriu pe baza datelor raportate şi existente în sistemul informatic. Biroul de Presă al CNAS anunţă că aceste controale nu au fost încă finalizate.

În replică, medicii de familie arată cu degetul înspre casele de sănătate, despre care spun că au grave erori în sistemul informatic în ceea ce priveşte evidenţa pacienţilor.          G.D.

Ultimele Stiri
abonare newsletter